Aviator-ansatte i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Kinesere gør sin entré i CPH

Et kinesisk flyselskab, der til september vil åbne ruter fra Beijing og Hangzhou til København, har med valg af handlingselskab gjort sin entré i CPH.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle den 4. juni, så har kinesiske Beijing Capital Airlines ansøgt de kinesiske myndigheder om tilladelse til at åbne en rute mellem Hangzhou og København fra den 3. september og en rute mellem Beijing og København fra den 6. september.

Og realiseringen af de to nye ruter er nu rykket et stort skridt nærmere. Beijing Capital Airlines har nemlig valgt hvem det er, der skal håndtere selskabets Airbus A330-300 fly, når de efter planen skal begynde at flyve ind og ud af Københavns Lufthavn to gange om ugen startende fra 3. september.

Valget af handlingselskab er faldet på Aviator, der er lufthavnens næststørste handlingselskab efter SAS Ground Handling. Parterne har indgået en tre-årig aftale. Det skriver Aviator i en pressemeddelelse.

Beijing Capital Airlines ønsker at flyve en gang ugentligt på hver af de to ruter med Airbus A330-fly. Selskabet har ikke selv den flytype i sin flåde. Men det har moderselskabet Hainan Airlines, hvorfra alle Beijing Capital Airlines’ nuværende fly er leaset.

To ruter til Europa
Ruterne skal give den voksende kinesiske middelklasse mulighed for at se H.C. Andersens hjemland. Sæderne på flyene vil primært blive solgt som en del af en pakkerejse og kun få sæder på hver afgang vil blive udbudt i frit salg.

Det er dermed begrænset hvor stor en konkurrent Beijing-ruten vil blive til SAS’ Beijing-rute, som selskabet flyver dagligt med Airbus A340.

Den kinesiske storby Hangzhou har 6,5 mio. indbyggere og ligger cirka 200 kilometer syd for Shanghai. Byen har i dag kun to flyruter til Europa med KLM til Amsterdam og Hainan Airlines til Paris Charles de Gaulle.

Foto: Morten Lund Madsen.