ATR 72-fly

Klar med fly til Alsie Express

Leasingselskabet Nordic Aviation Capital fra Billund er med kort varsel klar til at stille med to af sine mere end 130 ATR-fly, hvis Alsie Express beder om det.

De sønderjyske erhvervsfolk, der står bag projektet med at starte et indenrigsflyselskab kaldet Alsie Express, der skal tage konkurrencen op mod Danish Air Transport på ruten Sønderborg – København, skal ikke være bekymret for om de kan skaffe fly til det ambitiøse projekt.

For hos leasingselskabet Nordic Aviation Capital, der er hjemmehørende i Billund, er man parat til at hjælpe med at skaffe de to ATR 72-fly, som Alsie Express har ambition om at operere fra slutningen af maj eller starten af juni.

”Vi kan nemt inden for ganske få uger skaffe to af de mere end 130 ATR-fly, som vi ejer rundt omkring i verden. Med så stor en flåde af fly, er der altid nogle leasingkontrakter, der udløber og nogle fly, der bliver ledige,” forklarer Trevor Hall, der chef for salg og indkøb i Europa, Mellemøsten og Afrika hos Nordic Aviation Capital.

Ikke til forhandling
Alsie Express skal efter planen være et datterselskab af Sønderborg-baserede Air Alsie og det bliver da også på Air Alsies AOC, at flyene skal opereres med Air Alsie-ansatte piloter og stewardesser.

Trevor Hall oplyser, at Air Alsie har spurgt Nordic Aviation Capital om muligheden for at lease fly hos dem. Der er dog ikke egentlige kontraktforhandlinger.

”Men sådan en leasingaftale kan indgås rimelig hurtigt. Vi har en standardkontrakt, som ikke er til den store forhandling,” understreger Trevor Hall.

Direktør Henrik Therkeldsen fra Air Alsie oplyser til CHECK-IN.dk, at man arbejder på højtryk med at få stablet projektet på benene. Blandt andet skal selskabet have opbygget et kommercielt setup og et distributionssystem med billetsalg.

Da CHECK-IN.dk som de første i februar kunne fortælle om det sønderjyske flyprojekt, der på det tidspunkt hed Mojn Express, var ambitionen at starte flyvningerne i slutningen af maj eller starten af juni. Henrik Therkeldsen ønsker i dag ikke at sige, om det kommer til at holde stik.

Air Alsie har som mål at benytte to helt nye eller næsten nye ATR 72-600 maskiner, som er den nyeste version af ATR 72-maskiner. Den flytype har Nordic Aviation Capital knap fyrre af i sin portefølje eller på vej til levering fra fabrikken i løbet af de kommende tre år.