- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

KLM gennemfører 20.000 flyvninger i juli og august

Det hollandske flyselskab KLM vil i løbet af juli og august være tilbage på over 90 procent af det normale program. På ruterne fra Danmark genoptages fuldt program i august.

Det hollandske flyselskab KLM genstarter de kommende to måneder gradvist sit rutenetværk efter flere måneder med et stærkt reduceret program som følge af coronapandemien. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I juli vil KLM således gennemføre 5.000 flyvninger på det europæiske rutenetværk, mens prognosen for august lyder på 11.000 flyvninger.

På de interkontinentale ruter vil KLM gennemfører omkring 1.900 flyvninger i juli og 2.100 i august. I øjeblikket er cirka halvdelen af selskabets interkontinentale flyvninger rene fragtflyvninger.

”Hvis de verdensomspændende rejsebegrænsninger lempes, håber KLM, at et stigende antal interkontinentale flyvninger vil få lov til at transportere passagerer igen fra juli og fremefter,” skriver KLM i pressemeddelelsen.

Kun 2.000 flyvninger fra normalt program
Til sammenligning med tallene for juli og august gennemførte KLM i april måned kun 1.116 flyvninger inden for Europa og 612 interkontinentale flyvninger.

Samlet set forventer KLM at gennemføre cirka 20.000 flyvninger i juli og august, mens selskabet i samme periode sidste år gennemførte cirka 22.000 flyvninger. Med en forskel på kun 2.000 flyvninger vil antallet af flyvninger i de to sommermåneder vil være oppe på 91 procent af sidste års program.

Til gengæld forventer KLM en noget lavere belægningsgrad på flyene end i rekordåret 2019, oplyser selskabet.

Antallet af frekvenser øges gradvist
KLM har valgt at genstarte så mange destinationer som muligt i første omgang og derefter gradvist begynde at øge antallet af frekvenser og kapaciteten.

I juli vil selskabet have flyvninger til omkring 80 procent af det normale antal europæiske destinationer og omkring 75 procent af de normale interkontinentale destinationer.

I august vil antallet af destinationer være oppe på cirka 95 procent af det normale antal, mens man på de interkontinentale ruter vil være oppe på 80 procent af det normale rutenetværk.

Danske ruter med delvist normalt program i august
På ruterne fra Danmark gennemfører KLM ifølge selskabets bookingsite i juli måned to daglige flyvninger i hver retning på ruten fra Københavns Lufthavn til Amsterdam Schiphol og én daglig returflyvning på ruterne fra både Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn til Amsterdam.

Fra de første hverdage i august er selskabet – i hvert fald ifølge oplysningerne på bookingsitet – tilbage på et mere normalt program med fire daglige forbindelser mellem København og Amsterdam, tre daglige forbindelser fra Billund og to daglige forbindelser fra Aalborg til Amsterdam.

 

Relaterede artikler:

KLM genoptager Aalborg-rute i juni

Gigantisk hjælpepakke til Air France-KLM

Sådan vil Air France-KLM starte op igen