KLM Embraer ERJ-190 under opstigningen fra Amsterdam Schiphol Airport. (Foto: Alf van Beem)

KLM genoptager Aalborg-rute i juni

KLM genoptager i juni og juli flyvningerne på en lang række af selskabets ruter – heriblandt Aalborg-ruten. I løbet af juli vil 78 procent af selskabets planlagte rutenetværk vil blive betjent.

Hollandske KLM har under coronakrisen som et af få selskaber opretholdt flyvninger fra danske lufthavne. KLM-ruterne fra København og Billund til Amsterdam er således blevet opretholdt i et reduceret omfang med én daglig forbindelse fra på hver rute. Derimod har KLM-ruten fra Aalborg til Amsterdam været lukket ned.

Men fra den 15. juni genoptager KLM flyvningerne mellem Amsterdam og Aalborg med én daglig forbindelse. Det bliver forbindelsen midt på dagen med afgang fra Aalborg klokken 12.10, der genoptages. Det bekræfter Aalborg Lufthavn over for CHECK-IN.dk.

Aalborg er blot én af en række destinationer, som KLM i den kommende tid vil genoptage flyvningerne til. I juni forventer KLM at flyve til 45 destinationer, og i løbet af juli vil selskabet nå op på at flyve til 73 destinationer. Til sammenligning har KLM i maj kun har fløjet til 30 destinationer. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

78 procent af rutenetværket genoptages
Med udvidelsen af rutenetværket vil det hollandske flyselskab i juli flyve til 78 procent af de destinationer, som man oprindeligt planlagde at betjene denne sommer. Antallet af forbindelser på ruterne vil dog være stærkt reduceret, da man kun flyver 25 til 30 procent af de normale frekvenser. I alt planlægges der over 3.000 KLM-afgange fra Amsterdam Schiphol-lufthavnen i juli.

KLM vil især genoptage betjeningen af de europæiske ruter, men også på det oversøiske rutenetværk vil man skrue op for flyvningerne.

Allerede i juni genoptages ruterne til Aruba, Bonaire, St. Maarten, Paramaribo og Quito. I juli planlægger KLM at tilføje yderligere seks destinationer – nemlig Jakarta, Denpasar/Bali, Washington, San Francisco, Vancouver og Calgary.

Flyvninger til 10 destinationer i Norden
I Norden planlægger KLM – foruden de tre danske destinationer – i sommerens løb også at flyve til Stockholm, Göteborg, Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Helsinki.

KLM understreger i pressemeddelelsen, at rutenetværket i betragtning af de konstant skiftende regler og rejsebegrænsninger kan blive justeret i den kommende tid.

CHECK-IN.dk har forsøgt at få yderligere oplysninger fra KLM om planerne for betjeningen af de danske destinationer henover sommeren, men KLM i Danmark kan på nuværende tidspunkt ikke give nærmere oplysninger om planerne.

 

Relaterede artikler:

Sådan vil Air France-KLM starte op igen

KLM tvunget til at refundere aflyste flybilletter

KLM vender tilbage til Australien