København et skridt nærmere Oxford-rute

Et græsk regionalflyselskabs plan om ruter fra Oxford Lufthavn nord for London bliver en realitet mandag. Dermed er planerne om en rute mellem Oxford og København kommet et skridt nærmere.

Da græske Minoan Air i oktober sidste år lancerede planerne om at etablere en base i Oxford Lufthavn nord for London, og flyve til europæiske destinationer som Amsterdam og København med ældre Fokker 50-propelfly, blev det uden tvivl mødt med skepsis i brede kredse af luftfartsbranchen. Minoan Air var på det tidspunkt ikke kendt af særligt mange uden for Grækenland, hvor selskabet flyver en række regionale ø-ruter.

Den oprindelige plan om opstart i januar i år blev da også udsat, hvilket ikke gjorde skepsisen over for selskabet mindre. Samtidig blev Amsterdam og København rykket lidt tilbage i køen, så de to første destinationer nu skulle være Edinburgh og Dublin.

Anden bølge
I dag kl. 11 lokal tid lander det første Fokker 50-fly i Oxford og på mandag er der afgang til Edinburgh. Men efter planen kommer København og Amsterdam til i anden bølge, som grækerne forventer at rulle ud i maj eller november.

Oxford er ikke det eneste fremmed jord, som grækerne betræder i foråret. Fra slutningen af marts er det således Minoan Airs plan at etablere en base i Lugano i Schweiz og herfra flyve til Wien og Rom.

Hvis Minoan Air realiserer drømmen om en rute mellem Oxford og København, vil København få forbindelse til sin fjerde London-lufthavn, medmindre et andet selskab åbner en rute mellem London City og København inden grækerne kommer i luften.

Læs også:
Grækere udskyder planer for CPH – Oxford rute
Grækere vil flyve fra CPH til Oxford