Cathay Pacific Lounge i London Heathrow Airport (Foto: Casper Christensen)

Kølig Cathay-lounge i London

ANMELDELSE: Cathay Pacific har en lækker nyrestaureret First- og Business Class lounge i London Heathrow, men temperaturen gjorde opholdet til en frysende kold oplevelse.

Cathay Pacific Lounge i London Heathrow Airports Terminal 3 blev renoveret i slutningen af 2016 og fremstår mere ny og indbydende end nogensinde før.

Jeg besøgte loungen den 9. februar og kunne glæde mig over udsigten igennem de store panoramavinduer, hvor man kunne følge flytrafikken på den nordlige hovedbane. Udsigten kan nydes fra nogle dejlige læderstole med fodskammel eller fra de afskærmede læsestole i hjørnet. I den resterende del af loungen er der en stort udvalgt af siddepladser med sofaer, lænestole, spiseborde samt arbejdsborde.  Herudover har loungen ganske fine toilet- og badfaciliteter

First Class-passagerer kan bestille mad direkte fra det åbne køkken. (Foto: Casper Christensen)

Det er en meget afslappet oplevelse at sidde i loungen, hvor der spilles stille dæmpet musik over højttalerene. Tjenerne er meget servicemindede og sørger hele tiden for at afrydde brugt service og gøre rent. Der var dog skruet lidt for meget op for aircondition den dag, jeg besøgte loungen, hvorfor flere passagerer måtte sidde omsvøbt i tæpper eller med overtøj. Personalet forsøgte på opfordring fra flere af de rejsende at skrue op for varmen, men det lykkedes ikke i løbet af nogle timers ophold at få temperaturen op på noget der mindede om en normal stuetemperatur.

For passagerer rejsende på First Class er der mulighed for at bestille mad direkte fra det åbne køkken. I buffeten for Business Class-passagerer var der fire forskellige hovedretter at vælge imellem med en blanding af både vestlige og asiatiske retter. Hertil var det muligt at forsyne sig med salat, frugt, brød samt snacks og kager. Derudover var der et køleskab med småretter som eksempelvis rejecocktail. I baren er der et stort udvalg af drikkevarer samt en kaffemaskine, der kan brygge alle mulige kaffetyper og varm chokolade. Der er også et egentligt barområde inde i loungen, hvor man har mulighed for at bestille spiritus, vin og øl.

Gode arbejdsfaciliteter
Der er flere enkeltmandsarbejdsborde med tilhørende lampe, hvor man har mulighed for at sidde uforstyrret og arbejde. Derudover har flere af bordene en udtræksskuffe med strømstik, således at man tilslutte opladeren til sine elektroniske devices. Der er adgang til WiFi som fungerer upåklageligt, både til browsing og streaming. Endeligt er der et stort TV, der som udgangspunkt er indstillet til at vise Sky News.

Der er mange hyggekroge og siddepladser til alle formal i Cathay Pacific Lounge (Casper Christensen)

Loungen finder man i terminal 3 i lounge C-området, hvilket er perfekt, da det er lige efter security-området. Fra loungen er der cirka 10 minutters gåafstand til gate C35, hvor mit ventende Boeing 777-fly til Hong Kong holder parkeret.

Alt i alt, er det en rigtig lækker lounge med gode muligheder for at få slappet af inden en lang flyrejse. De afskærmede båse gør det muligt at sidde alene og uforstyrret, og maden i buffeten er velsmagende og med et bredt udvalg. Udsigten til landingsbanen var fin, selvom om det var trist at se på de mange nedslidte og grå bygninger i forgrunden. Derudover var det ikke særligt behageligt at sidde i den kølige temperatur, som gjorde det til en frysende kold oplevelse. Samlet bedømmelse 4,5 ud af samlet 6 stjerner.

 

FAKTA
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster) First og  Business Class-passagerer samt medlemmer af Marco Polo Club på Silver-niveau og derover. Oneworld-medlemmer på Sapphire-niveau og derover.
Åbningstider Mandag-lørdag 05:30 – 22:00
Søndag 07:30 – 22:30
Placering Terminal 3 – Lounge C nær gate 11
Mad 4 varme retter, kolde retter, sandwiches, frugt og snacks
Drikke Cocktails og drinks samt varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Ja
Rygerum Nej
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja
Website Cathay Pacific Lounge
Cathay Pacific Lounge i London Heathrow Airports Terminal 3 blev renoveret i slutningen af 2016 og fremstår mere ny og indbydende end nogensinde før. Jeg besøgte loungen den 9. februar og kunne glæde mig over udsigten igennem de store panoramavinduer, hvor man kunne følge flytrafikken på den nordlige hovedbane. Udsigten kan nydes fra nogle dejlige læderstole med fodskammel eller fra de afskærmede læsestole i hjørnet. I den resterende del af loungen er der en stort udvalgt af siddepladser med sofaer, lænestole, spiseborde samt arbejdsborde.  Herudover har loungen ganske fine toilet- og badfaciliteter First Class-passagerer kan bestille mad direkte…

Bedømmelse

Samlet bedømmelse

Oversigt :
Plus: Gode faciliteter, bredt udvalg af mad og drikke, delvist udsigt til den nordlige hovedbane.

Minus: Ingen varme i loungen. udsigt skæmmet af grimme bygninger.