Kongerigets nordligste udenrigslufthavn får ny rute

Nerlerit Inaat-lufthavnen i Nordøstgrønland får en ny sommerrute til Island.

Interessen for naturturisme får nu det islandske luftfartsselskab Norlandair til i den kommende sommer at oprette en fast rute mellem den islandske by Akureyri og den grønlandske lufthavn Nerlerit Inaat på den grønlandske østkyst.

Norlandair vil i perioden fra 6. marts til 26. september næste år flyve op til to gange om ugen med en 7-personers Beech King Air 200-maskine. Og i højsæsonen i juli og august vil selskabet wet-lease en større Dash-8-200 fra Air Iceland. Det skriver ch-aviation. Norlandair er i forvejen specialiseret i at flyve på den grønlandske østkyst.

1000 meter grusbane
Nerlerit Inaat-lufthavnen bliver ofte brugt som udgangspunkt for ekspeditioner i Nordøstgrønland. Samtidig er der fra lufthavnen helikopter-forbindelse til byen Ittoqqortoormiit, som ligger cirka 40 kilometer mod syd. Lufthavnens 1000 meter lange gruslandingsbane ligger nord for polarcirklen og med Norlandairs nye rute bliver Nerlerit Inaat Det Danske Kongeriges nordligste udenrigslufthavn.

Air Greenland flyver fra Kangerlussuaq til Nerlerit Inaat én gang om ugen året rundt. Desuden vil selskabet fra 20. juni til 29. august i år flyve en gang om ugen til Keflavik lufthavnen på Island.