Lås flybilletprisen og undgå prisstigninger

Luftfartsselskaberne har opfundet et nyt gebyr. Nu er det muligt at betale for at låse billetprisen, mens man shopper hos konkurrenterne eller får alle aftaler på plads, inden køb af flybilletten bliver endeligt bekræftet.

Køber man en flybillet påSAS-hjemmesiden, er der en indbygget fortrydelsesret på 24 timer, uanset billettype. Der er dog særlige regler, hvis billetten er købt indenfor 24 timer før afrejse.

Fortrydelsesfristen på 24 timer giver kunderne mulighed for at få alle aftaler på plads, inden bordet fanger. Men det åbner også op for, at man kan afsøge markedet og tjekke konkurrenternes priser indenfor 24 timers fristen.

Fortrydelsesret på 24 timerkoster i dagikke noget hos SAS, men hos andre selskaber er det en ny indtægtskilde, der er på vej.

Tid til at tænke hos Air France-KLM

Således tilbyder Air France-KLM det såkaldte “Time to Think“ produkt, hvor kunderne på selskabets hjemmeside i 7 dage kan sikre sig mod en prisstigning. “Time to Think“ koster i Voyageur Class,5 euro, eller40 kroner for alle indenrigsflyvninger i Frankrig samt på flyvninger indenfor Europa og mellem Europa og henholdsvis Nordafrika og Israel.

På alle øvrige flyvninger og alle øvrige klasser (undtaget La Première) koster den særlige prislås 15 euro, eller godt 115 kroner.

Også det spanske lavprisflyselskab Vueling tilbyder en“prislås“. Det koster et gebyr på 2 euro, eller 15 danske kroner at låse billetprisen i 24 timer.Indenfor 24 timer skal man efterfølgende låse prisen op og bekræfte bookingen.Hvis man intet foretager sig, vil prislåsen og bookingenautomatisk forsvinde efter 24 timer.Men betalingen på 2 euro vil dog stadig være trukket på kreditkortet.

Amerikansk “FareLock“

Amerikanske Continental har et særligt “FareLock“ produkt, hvor rejsende for etbeløbfra 1 dollar, eller knapt 6 kroner,kan købe sig til en prislås på billetten i enten 72-timer eller 7 dage. FareLock-gebyret er ikke refunderbart, hverken i tilfælde af, at billetten benyttes, eller man i stedet vælger atbenytte sig af den udvidede fortrydelsesret.

FareLock tilbydes kun på Continentals hjemmeside og på egne opererede fly, og dermed ikke code-share fly.

Når den rejsende har købt sig tid til at færdiggøre rejseplanerne og eventuelt tjekke konkurrenternes tilbud, kan reservationen til enhver tid færdiggøres før FareLock-perioden udløber. Foretager man sig intet, bliver reservationen automatisk slettet ved udløb af den særlige låsningsperiode.

Som nævnt tilbyder SAS og også flere andre luftfartsselskaber en 24-timers fortrydelsesfrist. Den ekstra frist, som kan tilkøbes som gebyr hos blandt andet Air France-KLM og Continental giver forretningsrejsende et lille element af fleksibilitet på udrejsen uden nødvendigvis at købe en fleksibel billet. For fritidsrejsende vil desåkaldte prislås-services være nyttige, når rejseplaner skal afstemmes med medrejsende, men naturligvis også til at tage et ekstra pristjek i det ofte uoverskuelige marked af flybilletpriser.