Lange udsigter for Sharm-el Sheikh flyvninger

Britiske flyselskaber har valgt at forlænge perioden med aflyste flyvninger til Sharm-el Sheikh. Charterrejserne kommer tidligst i gang den 23. marts 2016.

På sydspidsen af Sinai-halvøen finder man ferieparadiset Sharm el-Sheikh, der har en omfattende turistindustri. Siden terrorbombningen af et russisk charterfly den 31. oktober undervejs fra Sharm el-Sheikh mod Sankt Petersborg, er rejserne til området gået i stå.

Der var angiveligt beviser for, at eksplosiver var smuglet ind gennem den egyptiske lufthavn og gemt i A321-flyet fra MetroJet.

Den 4. november valgte EU-landene at fraråde alle rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen samt Sharm-el Sheikh specifikt i det sydlige. Det skete på et tidspunkt, hvor turisterne allerede var ankommet i hobetal forud for den kommende vintersæson.

Derfor måtte de britiske rute- og charterflyselskaber i perioden fra den 4. november frem til den 17. november evakuere ikke færre end 16.000 primært britiske turister fra området.

Tre måneders ventetid
I løbet af de senere dage har de britiske flyselskaber rykket datoerne for, hvornår de tidligst kommer i gang med flyvninger til Sharm-el Sheikh.

Thomas Cook Airlines og Thomson Airways, der flyver på vegne af de store charterarrangører, har samstemmende besluttet, at de tidligst vil flyve til Sharm-el Sheikh fra den 23. marts 2016, hvorfor rejselystne chartergæster til området i første omgang må vente tre måneder med at komme på ferie.

Ruteflyselskabet Monarch Airlines vil starte den 24. januar, hvis det britiske udenrigsministerium ændrer rejsevejledningen, mens British Airways gør sig klar til den første afgang den 13. februar, mens easyJet vil vente til den 29. februar.

I starthullerne
Den danske rejsearrangør Atlantis Rejser er specialiseret i rejser til Egypten. På selskabets hjemmeside annonceres med rejser til Sharm el-Sheikh fra den 16. januar 2016 med SAS som transportør.

Men det betyder ikke, at hverken Atlantis Rejser eller SAS er klar til at sende gæster til Sharm-el Sheikh.

“Så snart udenrigsministeriet ændrer rejsevejledningen, er vi klar til at sende gæster afsted. Vi ruller løbende vores rejseprogram en to til tre uger frem i tiden, da vi kan sælge rejser 14 dage efter, at rejsevejledningen er ændret,“ siger kommunikationschef Pernille Ammitzbøll fra Atlantis Rejser til CHECK-IN.dk.