Laudamotion Airbus A320-200 (Foto: Laudamotion)

Laudamotion skal flyve for Eurowings

Østrigske Laudamotion, der har fået Ryanair som medejer, har indgået en aftale om at beskæftige otte fly for Eurowings i de kommende måneder.

Et noget umage samarbejde i europæisk luftfart har set dagens lys. Det involverer flyselskaberne Condor, Eurowings og Ryanair med østrigske Laudamotion som omdrejningspunkt.

Laudamotion, der har overtaget dele af boet efter konkursramte NIKI, vil i de kommende måneder leje fly med besætninger ud til Lufthansa-datterselskabet Eurowings. Ifølge en pressemeddelelse fra Eurowings har det tyske selskab indgået en aftale om at wetlease op til otte fly af typen Airbus A320-200. Aftalen er trådt i kraft ved sommertrafikprogrammets start og varer frem til udgangen af maj i år.

“Laudamotion og Eurowings vil i løbet af de kommende uger vurdere mulighederne for en forlængelse af aftalen,” hedder det fra Eurowings.

Selv beskæftiger Laudamotion i dag seks fly på egne ruter.

Ryanair og Eurowings i konkurrence
Samarbejdet med Eurowings er noget usædvanligt, idet Laudamotion er i gang med at sælge aktiemajoriteten til Ryanair og samtidig har man for nylig indgået en aftale med det tyske flyselskab Condor om distribution at Laudamotions produkter.

Ryanair har i første omgang overtaget 24,9 procent af aktierne i Laudamotion med planer om snarest muligt at øge ejerandelen til 75 procent, når de europæiske konkurrencemyndigheders godkendelse foreligger.

Herudover vil Ryanair wetlease seks fly med besætninger til Laudamotion, således at østrigske flyselskab kommer op på 21 fly i den kommende sommer. Planen er i løbet af tre år at øge flåden til 30 fly.

Ryanair har købt sig ind i Laudamotion for at få et stærkere fodfæste i det tyske og østrigske marked, og hovedkonkurrenten bliver netop Eurowings.

 

Relaterede artikler:

Ryanair vil overtage LaudaMotion

Østrigs Laudamotion modtager AOC

Laudamotion og Condor i nyt samarbejde

Lauda overtager NIKI for næsen af IAG

Niki Lauda tilbage i luftfarten