Lavpris vinder slaget om Europa

Lavprisflyselskaberne har vundet stadig flere kunder i kampen om det europæiske luftrum. Og en ny rapport fra York Aviation peger på, at lavprisflyselskaberne vil fortsætte deres fremmarch og vinde yderligere terræn hos de flyrejsende.

Luftkrigen har hærget det europæiske luftrum i en årrække, og i første omgang har de faldne oghårdt sårede været at finde hos de gamle etablerede netværksselskaber.

Og ifølge en rapport tyder meget på, at lavprisflyselskaberne vil fortsætte deres fremmarch og vinde yderligere terræn i kampen om de flyrejsendes gunst.

Det er firmaet York Aviation, der netop har offentliggjort en rapport om lavprisflyselskaberne, hvor man peger på, atnetop denne type selskabervil være morgendagens vindere i det europæiske luftrum.

Ikke overraskende hilses rapportens konklusionervelkommen af The European Low Fares Airline Association (ELFAA), der er en organisation for lavprisflyselskaberne i Europa.Det er samme forening, der bestilte rapporten tilbage i november 2010.

“Rapporten påviser, at lavprisflyselskaberne udgør fremtiden for luftfarten i Europa. Mens andre luftfartsselskaber fortsat tigger om statsstøtte for at holde sig flyvende, går lavprisselskaberne imod strømmen ved at flyve med flere passagerer end nogensinde før ogøge antallet af destinationer i Europa,“ siger generalsekretær iELFAA,John Hanlon.

Ifølge rapporten ventes andelen af passagerer, der benytter lavprisflyselskaberne til intra-europæiske flyvninger at stige fra de nuværende 38 % til hele 53 % i året 2020.

Andelen af lavprisflyvninger point-to-point ventes i perioden at stige fra 43 % til 60 %.

Rapporten peger på, at lavprisflyselskaberne i gennemsnit har øget deres sædekapacitet med 14 % årligt siden 2005. Da mange andre luftfartsselskaber i samme periode har reduceret deres udbud, er den samlede sædekapacitet faktisk faldet, hvilket har givet støt stigende markedsandel for lavpris-operatørerne.

ELFAA betår i dag af 10 medlemmer i form af lavprisflyselskaberne Blue Air, easyJet, Flybe, Jet2.com, Norwegian, Ryanair, SverigeFlyg, transavia.com, vueling og Wizz Air.

Medlemmerne i ELFAA flyver årligt mere end 160 millioner passagerer og er det hurtigst voksende segment blandt flyselskaberne.