Embraer E-Jets (Foto: Embraer | PR)

Løse skruer på populært jetfly

Flyselskaber verden over er i gang med at checke de skruer, der holder motorerne fast på Embraer E190-regionaljets efter at flere selskaber har fundet løse skruer. Mere end 100 E190-fly flyver i Nordeuropa.

Flymekanikere over hele verden er sendt på overarbejde for at kontrollere de skruer, som holder motorerne på den brasilianske flyproducent Embraers populære E190 og E195-regionaljets. I sidste uge gav Embraer nemlig de mere end xx flyselskaber verden over, som opererer de mere end xxx E190/195-fly, der er bygget, om at checke motorskruerne.

Ordren kom efter at Virgin Australia havde fundet løse skruer på flere af sine Embraer-fly og beordret flere af flyene ”groundet”.

12 ud af 20
Et af de første flyselskaber til at checke sine fly var US Airways Express, der er en del af det nye American Airlines. Her fandt man ifølge nyhedsbureauet AP løse skruer på 12 af sine 20 fly.

Ingen danske flyselskaber anvender Embraer E190 og E195-fly. Men flytypen er særdeles populær blandt nordeuropæiske flyselskaber, hvor mere end 100 eksemplarer er i operation. Blandt de nordeuropæiske brugere af flytypen er KLM, Lufthansa og British Airways’ feederselskaber KLM Cityhopper, Lufthansa Cityline og BA CityFlyer. Selskaber som østrigske Niki, polske LOT, britiske Flybe og Flybe Nordic, der arbejder for Finnair, er også blandt de selskaber, som anvender flytypen på vore breddegrader.