ATR 72 fra Loganair. Foto: Wikimedia Commons

Loganair overtager Flybe-ruter

Skotske Loganair overtager 16 ruter fra det konkursramte Flybe. Selskabet vil ansætte tidligere Flybe-medarbejdere og anskaffe flere ATR 72 turbopropfly.

I denne uge gik det regionale, britiske flyselskab Flybe konkurs efter at have været i økonomiske vanskeligheder gennem længere tid.

Selskabet var med omkring otte millioner passager om året og 210 ruter Europas største regionale flyselskab, og andre selskaber står allerede klar til at overtage nogle af de tidligere Flybe-ruter.

Skotske Loganair har netop meddelt, at det vil overtage 16 britiske indenrigsruter, som Flybe hidtil har opereret. Loganair vil etablere ruterne gradvist i løbet af de næste fire måneder fra selskabets eksisterende baser i Aberdeen, Edinburgh, Glasgow, Inverness og Newcastle.

400 nye afgange om ugen
De nye ruter vil tilføje omkring 400 ny afgange om ugen til Loganairs netværk af regionale flyforbindelser.

”Ved hurtigt at gå ind med en omfattende plan, sigter Loganair på at opretholde væsentlige flyforbindelse i de britiske regioner for at holde kunderne flyvende og tilbyde ny beskæftigelse til tidligere Flybe-medarbejdere, der står over for en usikker fremtid,” siger Loganairs administrerende direktør, Jonathan Hinkles, i en pressemeddelelse.

Loganair er med 44 fly Storbritanniens fjerde største flyselskab målt på antallet af fly, og selskabet vil for at kunne servicere de nye ruter de kommende uger tilføje flere ATR 72 turbopropfly til sin flåde. Den består udover ATR-fly også af Embraer ERJ-fly og en række ældre Saab-fly.

Piloter og kabinemedarbejdere fra Flybe
Loganair vil også rekruttere flere piloter, kabinebesætninger og flymekanikere til baserne i Aberdeen, Edinburgh, Glasgow og Newcastle. Selskabet forventer, at der vil blive oprettet over 100 nye stillinger på tværs af de fire baser og Loganair prioriterer ansøgninger fra tidligere Flybe-medarbejdere til stillingerne.

”Planen repræsenterer resultatet af flere ugers planlægningsarbejde bag kulisserne, hvor vi har evalueret mange ruter og fly,” siger Jonathan Hinkles.

Loganairs regionale netværk omfatter blandt andet ruten mellem Esbjerg og Aberdeen, som selskabet overtog i februar sidste år, da britiske Flybmi gik konkurs.

Den 7. maj udvider Loganair med rute fra Esbjerg til Edinburgh, hvor der flyves tre gange om ugen med 49-sæders Embraer E145. Dette vil være et supplement til de seks ugentlige afgange mellem Esbjerg og Aberdeen.

NAC forventer nye kontrakter til Flybe-fly
En del af flyene i det konkursramte Flybes flåde kom fra det danske Nordic Aviation Capital (NAC). Det danske flyleasingselskabs kommercielle direktør, Jim Murphy, siger til det irske medie independent.ie, at NAC forventer, at et “stort antal” af de 18 leasede fly “meget snart” vil blive leaset til andre flyselskaber.

Flybe havde en flåde på 68 fly, hvoraf langt hovedparten var De Hallivand Dash 8-400 turbopropfly, mens der kun var 10 Embraer-jetfly i flåden.

 

Relaterede artikler:

Flybe er kollapset

Ny udenrigsrute fra Esbjerg Lufthavn

Loganair overhaler DAT på Esbjerg-rute