London får ny lufthavn

Den internationale luftfartsorganisation IATA har sagt god for at Southend lufthavnen kan kalde sig en London-lufthavn. Dermed kommer London-området op på seks lufthavne.

Mens medaljehøsten under OL i London i disse dage indtil nu har været lidt pauver for briterne, så kan de glæde sig over at London har fået en ny lufthavn.

Den internationale luftfartsorganisation har nemlig accepteret, at Southend lufthavnen sydøst for London i Essex-området er en del af London-området og derfor kan lufthavnen nu kalde sig London Southend lufthavn.

Og selvom de britiske luftfartsmyndigheder altid har betragtet Southend som en London-lufthavn, så vil navneskiftet få stor betydning. For når folk søger efter flybilletter til London på nettet eller beder et rejsebureau om at finde billetterne, så vil flyforbindelser til Southend fremover komme frem blandt søgeresultaterne sammen med forbindelser til de fem andre London lufthavne.

Lufthavnen er blevet udvidet gevaldigt gennem de seneste år og har blandt andet fået en helt ny terminal og en togstation med direkte forbindelse ind til London centrum på bare 53 minutter til Liverpool Street Station.

Easyjet-hub
I dag er det kun irske Aer Lingus og easyjet, der bruger lufthavnen til rutetrafik. Aer Lingus har to ruter til Dublin og Waterford i Irland, mens easyjet har etableret en mini-hub med i alt ni ruter til Belfast, Jersey, Amsterdam, Barcelona, Malaga, Alicante, Ibiza, Mallorca og Faro. Til december kommer Geneve med på rutekortet og til februar næste år bliver der også forbindelse til Venedig.

Storebroderen i lufthavnsfamilien i den britiske hovedstad er London Heathrow, der med knap 70 mio.passagerer i 2011 ikke bare er London og Englands men hele Europas største lufthavn. Næststørst er London Gatwick med 33,7 mio. passagerer i 2011. Herefter følger Stansted med 18 mio., Luton med 9,5 mio. og London City med knap 3 mio. passagerer sidste år. Allerbagerst i feltet finder vi Southend, der kun blev brugt af 42.439 passagerer i 2011. Det svarer til 0,03 procent af de knap 134 mio. passagerer, som passerede gennem de seks lufthavne.