LOT med hurtigste rute fra København til Donetsk

Det polske luftfartsselskab LOT åbner den 3. juni en rute fra Warszawa til Donetsk og skaber dermed den hurtigste forbindelse fra København til den ukrainske storby. Etableringen af ruten er et led i en ny strategi, der skal fokusere på vækst mod øst.

I dag kan man som rejsende flyve fra Københavntil Donetsk i Ukraine via Kiev, Wien eller München. Den hurtigste afgang er over Kiev, der giver en samlet rejsetid på fem timer.

Fra den 3. juni kan rejsen til Donetsk forkortes med 40 minutter, når LOT Polish Airlines begynder at flyve fra Warszawa i Polen til Donetsk. Med start i København og mellemlanding i Warszawa giver det en samlet rejsetid på fire timer og 20 minutter.

Afgangstidspunktet fra Københavns Lufthavn er sat til 20.20 med ankomst i Warszawa klokken 21.45, hvorfra der er afgang mod Donetsk klokken 22.30. Ankomsttidspunktet erklokken 01.40 lokal tid. Hjemturen varer fem timer og 25 minutter, men så skal man til gengæld ogsåstå tidligt op. Der er afgang fra Donetsk klokkken 04.50 om morgenen.

Ruten vil blive opereret med fly af typen Embraer 170/175 med plads til70 passagerer.

Åbningen af den nye rute markerer igangsætning af en ny strategi for det polske luftfartsselskab, der betyder en udvidelse af rutenettetøstpå. Med Donetsk tilføjet til LOT’s trafikprogram opererer selskabet i alt fireruter til Ukraine, henholdsvis Kiev, Lvov, Odessa og snart også Donetsk.

Donetsk ligger i den østlige del af Ukraine og er den fjerdestørste by i landet. Byen har et samlet indbyggertal på 1,6 millioner medregnet forstæderne.