Bombardier CRJ900 fra Nordica.

LOT øger kapacitet til København

Fra den 26. marts øger LOT kapaciteten på ruten mellem Warszawa og København ved at indsætte større fly.

Star Alliance-selskabet LOT Polish Airlines vil i løbet af 2017 øge kapaciteten på ruten mellem Warszawa og København, som det polske flyselskab betjener med tre daglige afgange alle ugens syv dage.

Kapacitetsudvidelsen sker dog ikke med flere afgange, men det er i stedet en konsekvens af, at der skiftes flytype på ruten. I dag benytter LOT fly af typen Embraer E175 på ruten, og dette fly har plads til i alt 82 passagerer, men fra den 26. marts indsættes der fly af typen Bombardier CRJ900 i stedet for. Dette fly har i stedet 88 sæder, hvilket repræsenterer en kapacitetsøgning på syv procent, eller hvad der svarer til 12.960 sæder i løbet af en 12 måneders periode.

I CRJ900-flyet vil der ligesom i dag være adgang til tre serviceklasser fordelt på henholdsvis Business, Economy Plus og Economy. Sæderne – samt afstanden mellem sæderne – er ens i hele flyet, så det er blot serveringen af mad og drikke, der differentieres på.

Seks CRJ900 afgang dagligt
I dag er det LOT, der selv opererer Embraer-flyet, men når den nye flytype indsættes, er det estiske Nordica, der skal flyve på vegne af LOT, som en del af en større strategisk aftale mellem de to flyselskaber. Siden november sidste år har Nordica fløjet på vegne af LOT mellem Warszawa og henholdsvis Stockholm og Tallin.

Når LOT indsætter CRJ900-fly på ruten mellem København og den polske hovedstad vil samtlige seks daglige være opereret med samme flytype. SAS benytter nemlig også CRJ900 på ruten. Her er det Cimber, der opererer flyvningerne på vegne af SAS. Ruten mellem København og Warszawa har årligt omkring 250.000 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Nordica i strategisk samarbejde med LOT

Nordica vælger Bombardier-fly

Estisk flyselskab får nyt nordisk navn

SAS lukker rute fra København til Polen

SAS opgiver at øge til Warszawa