Boeing 787-8 Dreamliner fra LOT. (Foto: BriYYZ)

LOT vil flyve mellem Budapest og USA

Polske LOT vil give den ungarske hovedstad Budapest USA-flyvninger tilbage efter syv års fravær.

Det polske luftfartsselskab LOT har nu fået så meget styr på forretningen efter flere års rekonstruktion, at selskabet rykker ind i et andet europæisk land med langdistanceflyvninger. Således vil LOT til maj næste år begynde at flyve fra Ungarns hovedstad Budapest til New York og Chicago.

LOT vil flyve fra Budapest til New York fire gange om ugen på mandage, torsdage, fredage og søndage. Selskabet vil desuden flyve til Chicago to gange om ugen på tirsdage og lørdage. Begge ruter vil blive betjent hele året rundt og billetterne er tilgængelige i salgssystemerne. Lancering af direkte flyforbindelser mellem Budapest og New York og Chicago betyder, at en af LOT’s Boeing 787 Dreamliners vil have sin faste base i Budapest.

Uudnyttet marked
Der har ikke været direkte fly mellem Budapest og USA siden 2011, hvor American Airlines og Delta Air Lines stoppede med at flyve. Siden da er antallet af passagerer, der rejser fra Budapest til USA, fortsat med at vokse, hvilket skaber et stort men hidtil uudnyttet marked.

“Mere end 165.000 passagerer rejser hvert år mellem Budapest og New York og Chigaco. I dag skifter de hovedsageligt fly i Frankfurt, Paris, Amsterdam og London, hvilket gør deres rejse betydeligt længere. Vi mener, at indbyggerne i Budapest og de omkringliggende områder bør tilbydes et bedre produkt, og derfor har vi besluttet at indføre direkte flyforbindelser mellem Ungarn og USA. Vores strategi tager udgangspunkt i enhver forretningsmulighed, og vi kan ikke spilde et sådant potentiale,” siger Rafał Milczarski, koncerndirektør i LOT.

Ifølge detaljerede analyser udført af LOT, vil direkte flyvninger fra Budapest ikke kun blive brugt af indbyggere i den ungarske hovedstad, men også i andre ungarske byer, østlige Østrig, Slovakiet, det vestlige Rumænien og Balkanlandene. Mere end 8 millioner indbyggere bor inden for en afstand på kun to timers kørsel fra Budapest lufthavn, og de nye forbindelser skal imødekomme deres behov.

“Mange mennesker, der kommer fra denne del af Europa, bor i New York og Chicago. Økonomiske relationer udvikler sig også. De nye direkte forbindelser vil helt sikkert give en ekstra stimulans til en stigning i antallet af passagerer og i lastoperationer,” siger Rafał Milczarski.

Alle segmenter
I Budapest Airport glæder man sig til at få genetableret forbindelsen til USA.

”Vi er meget stolte over at blive vært for den første base for det polske flyselskab uden for Polen med lanceringen af to meget vigtige amerikanske flyforbindelser til New York og Chicago fra Budapest. Dette er et virkelig historisk øjeblik for alle tre involverede lande og skaber en win-win-situation for passagererne både i Ungarn og USA,” siger Jost Lammers, administrerende direktør for Budapest Airport, og fortsætter:

”Vores markedsundersøgelser viser klart, at efterspørgslen efter direkte flyvninger mellem disse to store byer på østkysten og midtvesten i USA og Budapest er stor, og vil være en stor succes i alle segmenter af rejsende.”

Når flyforbindelserne mellem Ungarn og USA er lanceret, vil LOT operere i alt otte forbindelser til Nordamerika, herunder syv forbindelser til USA.

 

 

Relaterede artikler:

Tre nye Dreamlinere til LOT

LOT lancerer 787-rute til USA fra regional lufthavn

LOT´s 2020-plan: Flere fly og flere destinationer

LOT åbner op til fem nye langdistanceruter

LOT åbner Los Angeles-rute

Polske LOT reddet af EU

Ungarske Malév har indstillet flyvningerne

Hullerne lukkes efter Malév