(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Lounge med godt øl, men ingen atmosfære

Brussels Airlines, der blandt andet flyver til og fra København med fire daglige rundture på hverdage, tilbyder tre lounges i lufthavnen. En i terminal B og to i terminal A. Deres ”flagskib” lounge i terminal A betjener passagerer på interkontinentale flyvninger, mens en mindre lounge betjener flyvninger inden for Schengen-området. CHECK-IN.dk har besøgt sidstnævnte. Midlertidig lounge Adgangen til loungen gik effektivt, men førstehåndsindtrykket var en underlig fornemmelse. Det var nærmest som at komme ind i en gymnastiksal udrustet med tæpper, nogle stole og et bar/buffet-område. Lidt hjælpeløs forsøgte jeg, at finde et sted at sidde, men uden held. Heldigvis kunne…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Godt fadøl, kort vej til gates.

Minus: Fremstår som en midlertidig lounge, som den er.

Lufthavnen i EU-hovedstaden Bruxelles tilbyder en række forskellige lounges. CHECK-IN.dk har besøgt Brussels Airlines´ midlertidige lounge i Terminal A og kan godt forstå, at den er midlertidig.

Brussels Airlines, der blandt andet flyver til og fra København med fire daglige rundture på hverdage, tilbyder tre lounges i lufthavnen. En i terminal B og to i terminal A.

Deres ”flagskib” lounge i terminal A betjener passagerer på interkontinentale flyvninger, mens en mindre lounge betjener flyvninger inden for Schengen-området. CHECK-IN.dk har besøgt sidstnævnte.

Midlertidig lounge
Adgangen til loungen gik effektivt, men førstehåndsindtrykket var en underlig fornemmelse. Det var nærmest som at komme ind i en gymnastiksal udrustet med tæpper, nogle stole og et bar/buffet-område. Lidt hjælpeløs forsøgte jeg, at finde et sted at sidde, men uden held. Heldigvis kunne jeg finde en skillevæg der var bred nok til at sætte en tallerken og et glas kold belgisk øl på. Efter omkring 15 minutters ventetid blev der ledige pladser.

En snak med en af de ansatte kunne give mig information om, at loungen er af midlertidig karakter, da den anden lounge i samme område har været under renovering siden april i år og vil genåbne inden jul. Dette forklarede den ”gymnastiksals”- fornemmelse man får af loungen, der fremstår uden nogen form for intimitet eller gennemført design.

Øllets hjemland
Blandet mange øl-kendere regnes Belgien som øllets hjemland, og ikke uventet, var der er fint udvalg af forskellige belgiske fadøl og enkelte forskellige flasker. Til sammenligning kan dog siges, at en lille lounge i Aalborg lufthavn tilbyder flere forskellige øl end i Bruxelles.

Til at stille sulten findes der et udvalg frisksmurte sandwiches, salat, suppe, frugt og nogle kiks. Jeg savnede dog nogle af de belgiske specialiteter som belgiske vafler eller deres velrenommerede chokolader.

Rejsende benytter SAS lounge
Brussels Airlines er en del af Star Alliance som også omfatter SAS. En af mine medpassagerer fortalte, at mange rejsende med Brussels Airlines og Lufthansa for tiden benytter SAS-loungen, der ligger to etager over den besøgte lounge Denne anses som bedre end den midlertidige lounge som Brussels Airlines betjener. SAS loungen i Bruxelles blev således besøgt og vil blive anmeldt på et senere tidspunkt.

For fransk- og hollandstalende er der et godt udvalg af aviser. For engelsktalende bliver man hensat til to-tre forskellige titler. En TV-skærm viser BBC-nyheder, og skal man på nettet, er der et nemt og velfungerende WiFi.

Den midlertidige lounge ligger på grundplan, hvor store panoramavinduer giver en fin udsigt til flyenes parkeringspladser. Gate A28 – A39 ligger blot 2-3 minutters gang fra loungen. Således er placeringen af loungen god, men jeg er glad for, at den kun er midlertidig.

Plus: Godt fadøl, kort vej til gates.
Minus: Fremstår som en midlertidig lounge, som den er.
Bedømmelse: 2 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang – se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere

 

  • Business Class / b.business billet med Brussels Airlines. Kan medbringe en gæst
  • Miles & More Frequent Traveller, Senator eller HON Circle rejsende med Star Alliance flyvning. Kan medbringe en gæst
  • Star Alliance Gold Card. Kan medbringe en gæst
  • Adgang kan købes for €15 for rejsende med fleksible økonomibilletter med Brussels Airlines
Åbningstider Man – søn åben fra 05.30. Lukker i forbindelse med sidste Brussels Airlines afgang
Placering Terminal A, grundplan ved gate A39
Mad Sandwich, salat, suppe, frugt, diverse kiks
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på billetter der omfatter flyvning med Brussels Airlines
Website www.brusselsairlines.com

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.