Luftfarten søger mod Belfast i 2017

For anden gang på tre år vil den europæiske ruteudviklingskonference blive afholdt i Storbritannien, når Belfast i Nordirland i 2017 vil være vært for Routes Europe.

Det er ikke mere end tre uger siden, at Routes Europe 2015 blev afholdt i Aberdeen i Skotland, men det ligger nu fast, at den årlige europæiske ruteudviklingskonference allerede i 2017 vender tilbage til Storbritannien.

For nylig offentliggjorde Routes således på et pressemøde i Belfast, at den nordirske hovedstad vil være vært for den 12. udgave af eventet, der finder sted fra den 23. til 25. april 2017.

Det er Invest Northern Ireland og Visit Belfast, der vil arrangerer Routes Europe 2017 blandt andet med god støtte fra Belfast International Airport og George Best Belfast City Airport, der udgør to af tre lufthavne i hele Nordirland, og med konstant stigende passagertal i løbet af de seneste tre år, anses konferencen som en god mulighed for at bygge videre på fremgangen i hele landet.

”Konferencen har potentialet til at accelerere ruteudviklingen i Belfast og Nordirland, idet tidligere værter af Routes Europe har annonceret op til seks nye ruter efter at have afholdt eventet. Dette vil komme erhvervs- turisme og lufthavns-sektoren til gode. På længere sigt vil den omfattende omtale forbedre vores profil som turistdestination, samt evne til at afholde store internationale arrangementer,“ siger Nordirlands minister for Ervhvervspolitik, handel og investering Arlene Foster i en pressemeddelelse.

Bredt repræsenteret
Traditionen tro tiltrak den netop overståede 2015-udgave af Routes Europe mange interessenter fra nær og fjern. Ud af de godt og vel 350 fremmødte lufthavne var hele fem danske lufthavne repræsenteret, nemlig København, Billund, Aalborg, Aarhus og Odense, der alle gjorde sit for at forsøge at overbevise 125 flyselskaber om at vælge deres lufthavne og ruter til ledig flykapacitet fremover.

Når arrangementet om to år igen vender tilbage til Storbritannien, forventer arrangørerne som minimum at kunne tangere de 1.200 besøgende, som var til stede i Aberdeen, og et af trækplastrene er blandt andet Waterford Conference Center, som i øjeblikket gennemgår renoveringer for op mod 300 mio.britiske pund, men vil stå klar fra sommeren 2016 og dermed tids nok til at afholde Routes Europe 2017.

Den 11. udgave af Routes Europe vil til næste år finde sted i Krakow i Polen.