Branchedirektør Michael Svane fra DI Transport. (Arkvifoto)

Luftfartens lobbyister til folkemøde

Udfordringerne i dansk indenrigsflyvning og luftfart som en del af den kollektive trafik er nogle af de emner, som Dansk Luftfart er taget til folkemøde på Bornholm for at tale varmt for.

Når mere end 10.000 almindelige borgere, politikere, lobbyister og journalister sætter hinanden stævne til det såkaldte folkemøde i Allinge på Bornholm i denne weekend, så er dansk luftfarts lobbyister også på plads for at tale branchens sag.

”Vi vil blandt andet forsøge at sætte fokus på de aktuelle udfordringer for dansk indenrigsflyvning,” forklarer direktør for Dansk Luftfart, Michael Svane, til CHECK-IN.dk.

Det er et emne, som sikkert vil optage mange af deltagerne på det der betegnes som en ”politisk Roskilde Festival”. For især politikere og journalister har været ramt hårdt af at Cimber Sterling gik konkurs. Selskabet var det eneste, der fløj til Bornholm. Og derfor måtte mange ud for at købe nye billetter hos den nye operatør på ruten mellem København og Bornholm, Danish Air Transport.

Et slag i nøden
Michael Svane vil også over for de mange forsamlede politikere slå et slag for, at luftfarten anerkendes som en del af den kollektive trafik. Og så er der en afdød, som for en sikkerheds skyld skal have et ekstra slag i nøden.

”Passagerafgiften er opgivet, men jeg vil alligevel slå et slag for, at den ikke en dag genopstår,” fortæller Michael Svane.

Og endelig så er Bornholm et perfekt afsæt til debatten om trafikbetjeningen af udkantsdanmark, pointerer Michael Svane.

Københavns Lufthavnes kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen er også til folkemøde. Han er nemlig paneldeltager i en debat, om hvordan Danmark og København klarer sig internationalt og fremstår attraktivt for udlandet.

Danish Air Transport har mere end fordoblet sin kapacitet på ruten fra København til Bornholm i folkemøde-dagene.