Luftfartsbranchen indtager Folkemødet

Efter at have været fuldstændig fraværende de første fire år indtager luftfartsbranchen i år Folkemødet på Bornholm for fuld kraft.

Luftfartsbranchen og ikke mindst arbejdsvilkårene i branchen er for alvor kommet på alles læber det seneste halve års tid. Noget som man blandt andet kan takke Ryanairs etablering af base i Københavns Lufthavn og fagbevægelsens storstilede kampagne imod Ryanair for.

Samtidig har brancheforeningen Dansk Luftfart og flere brancheaktører sat turbo på arbejdet med at fortælle politikere, stakeholdere og den brede befolkning om behovet for en stærk luftfartsbranche og betydningen for samfundet generelt.

Det smitter af på programmet for dette års folkemøde på Bornholm den 11. – 14. juni. For efter at have været fuldstændigt fraværende de første fire år af demokratifestivalens levetid, så er luftfartsbranchen på banen med en pallette af arrangementer i år fem.

I dialog med Norwegian
Som omtalt tidligere her på CHECK-IN.dk, så lægger Norwegian for med et to timer langt arrangement torsdag eftermiddag. Her kan alle – også kritikere af selskabet – gå i dialog med selskabets danske ledelse og spørge ind til selskabets forretningsmetoder og syn på udviklingen i luftfartsbranchen.

Kun en halv time efter at det sidste ord er sagt i den debat, så er Dansk Industri og Dansk Luftfart kl. 17.30 til 18.30 klar med en debat på baggrund af det oplæg om mulighederne for dansk luftfart som vækstmotor, som brancheforeningen præsenterede i starten af maj. Til stede ved debatten vil blandt andet være det enlige danske medlem af SAS’ koncerndirektion, den nytiltrådte koncerndriftsdirektør Lars Sandahl Sørensen.

Ryanair ikke inviteret
Fredag er det Flyvebranchens Personale Union (FPU), der kl. 17.30 sætter arbejdsvilkårene for piloter og stewardesser i luftfartsbranchen nu og i fremtiden til debat. Det er FPU’s moderforbund, Serviceforbundet, der ønsker at tegne overenskomst med Ryanair omhandlende de ansatte på det irske lavprisselskabs nye base i Københavns Lufthavn. Ryanair er ikke inviteret med til debatten, men vil helt sikkert blive nævnt og deres forretningsmetoder diskuteret.

Lørdag kl. 13 til 14 er Københavns Lufthavne vært ved en diskussion om, hvordan dansk luftfart skal nå nye højder.Lufthavnen vil sammen med et debatpanel og publikumstille skarpt på mulighederne for at skabe øget vækst via luftfart og diskutere løsninger på den stigende konkurrence fra Amsterdam, Berlin og andre store metropoler.