Gert Foged Brask (privatfoto)

Luftfartsdirektør skælder ud på kunderne

Direktøren for luftfartsprojektet Greenland Express har mistet tålmodigheden med alle skeptikerne. Nu fyrer han en bredside af mod de potentielle kunder.

I snart otte måneder har den grønlandskefødte iværksætter Gert Foged Brask forsøgt at stable et virtuelt lavprisflyselskab på benene under navnet Greenland Express.

På selskabets hjemmeside samt Facebook-side har ledelsen utallige gange skrevet, at tilladelserne var lige om hjørnet. Men nu har flere af de potentielle kunder mistet tålmodigheden med at vente på flybilletter til 3.725 kroner mellem Danmark og Grønland. De rykker konstant for konkrete udmeldinger fra Greenland Express, hvilket i denne uge fik administrerende direktør Gert Foged Brask til at skrive følgende på selskabets Facebook-side.

“Som privat person og iværksætter, vil jeg gerne meddele alle dem der er utilfredse og konstant brokker sig over Greenland Express og vores team, hvis i er så utilfredse og mener at i kan flyve bedere og billiger med andre selskaber, eller at i mener at i selv kan skaffe de fornødne tilladelser og starte selv, så vil jeg mene at i skal gøre det, i stedet for at brokke jer konstant over dette projekt. I ønskes alt det bedste, selv om i ikke vil være vores fremtidige kunder. Mvh. Gert Brask.“ (uredigeret version, red.)

Noget af en bredside at fyre af mod selskabets potentielle kunder. Indtil videre har Greenland Express omkring 3.600 “likes“ på Facebook-siden, og ikke alle brugere fandt bemærkningen lige heldig.

“Jeg vil ikke bruge ordet ‘brokker sig’ til mine kunder, hvis jeg var dig,“ skriver en bruger, der hedder Jakobine Dinsen.

Venter på Trafikstyrelsen
Ifølge Greenland Express venter man lige nu på en tilladelse fra Trafikstyrelsen for at kunne etablere flyruterne mellem Danmark og Grønland via Island.

“Vi har desværre måttet udsætte vores planlagte opstart på grund af manglende tilladelser fra Grønlands Selvstyre og nu Trafikstyrelsen. Vil vil kunne meddele vores endelige startdato i løbet af de kommende uger,“ skrev Gert Foged Brask først på ugen i en Facebook-opdatering.

I løbet af juli måned har Greenland Express oprettet tre danske selskaber alle med Gert Foged Brask som administrerende direktør. Der er tale om Greenland Express Holding ApS, Greenland Express ApS og Greenland Express Air ApS. Alle selskaber har adresse i Aalborg Lufthavn.

Chief Executive Officer, Neil Nagakar, fra Silver Tiger Aviation Ltd., der står bag Greenland Express rent økonomisk, har i øjeblikket ikke noget bud på, hvornår det første fly kommer i luften.

“Jeg har ingen kommentarer i øjeblikket. Hjulene drejer stadig rundt, det kan virke langsomt, men der er trods alt bevægelse,“ siger Neil Nagarkar til CHECK-IN.dk fra sit midlertidige domicil i Mumbai i Indien.