Lufthansa åbner ny rute til Teheran

Optimismen blomstrer i forhold til det iranske marked. Lufthansa-gruppen åbner ny rute fra München til Teheran og øger kapaciteten på to andre.

Den 14. juli i år indgik Kina, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Rusland og USA sammen med det øvrige EU en historisk atomaftale med Iran. Aftalen betyder samtidig, at de langevarige valuta- og handelsrestriktioner løbende bliver ophævet, således at der er nye mulighed for eksport til præstestyret.

Dermed bliver der også behov for øget passagerflytrafik til og fra Iran, hvilket Lufthansa-gruppen ikke har været sen til at udnytte.

Den 14. april 2016 åbner Lufthansa en ny rute fra München til Teheran med tre ugentlige afgange. Der flyves med Airbus A330-300 fly til Imam Khomeini International Airport.

Herudover opgraderer Lufthansa til en større flytype på ruten fra Frankfurt til Teheran, der i øjeblikket opereres på daglig basis. Kapaciteten vil blive øget med 21 procent, når Lufthansa i næste års sommertrafikprogram indsætter 371-sæders Boeing 747-400 i stedet for de nuværende Airbus A340-600, der har plads til 306passagerer.

Austrian øger
I dag har Lufthansa-datterselskabet Austrian de bedste flyforbindelser fra København til Teheran. Fra København kan rejsen gøres på seks timer og 45 minutter med et flyskifte i Wien, mens turen via Frankfurt er en time længere.

Men fra den 11. marts øger Austrian løbende fra seks til 14 ugentlige afgange fra Wien til Teheran med fly af typen Airbus A319/A320. Dermed styrker Lufthansa-gruppen sin position som den førende operatør til landet.

“Vi har fået klare signaler om en opblomstring i de økonomiske forhold mellem Østrig og Iran fra erhvervslivet samt de politiske beslutningstagere,“ siger Andreas Otto, der er kommerciel koncerndirektør i Austrian Airlines.

Direkte rute på vej til CPH
Det er også muligt at rejse med Turkish Airlines via Istanbul eller Alitalia via Rom, hvis destinationen hedder Teheran. Der er ingen andre europæiske flyselskaber, der betjener den iranske hovedstad, hvilket styrker Frankfurt, München og Wien som centrale trafikknudepunkter.

Fra den 3. marts næste år åbner det privatejede iranske Mahan Air en rute mellem Teheran og København med to ugentlige afgange.

Iran er verdens 18. største økonomi, og med en befolkning på 78 millioner kan Iran atter blive et stort eksportmarked for europæiske virksomheder samt en ny destination for oplevelseshungrende ferierejsende.