Lufthansa åbner one-stop Kina-rute

I sidste uge kunne det konstateres, at Lufthansa lukker ruten til den sydkinesiske by Guangzhou fra slutningen af marts 2012. I stedet vil Lufthansa forsøge sig med en onestop-rute til Qingdao via Shenyang i det nordøstlige Kina.

Overraskelsen var stor, da Lufthansa i sidste uge valgte at annullere selskabets afgange fra Frankfurt til Guangzhou fra slutningen af marts måned 2012.

Det betød nemlig, at Lufthansa reducerede antallet af ruter til fastlands-Kina til blottre, nemlig Beijing, Nanjing og Shanghai.

Med en lidt bedre timing villleLufthansa have kunnetoffentliggøre rutelukningen samtidig med informationen om to nye destinationer i Kina.

Det sker dog nu nogle dage senere. Lufthansa kunne tirsdag offentliggøre en ny rute fra Frankfurt til Qingdao via Shenyang. Dermed vender Lufthansa tilbage til Shenyang, som man trak sig frai slutningen af 2009. Dengang udgik ruten fra München via Seoul.

Det frigjorte Airbus A340-300 fly med plads til 266 passagerer skifter dermed rejserute og får to destinationer i fartplanen i stedet for én.

Vigtigt vækstmarked

Shenyang, der er første stop på den13 timer og 10 minutter lange flyrejse, er et industrielt centrum i det nordøstlige Kina. Herfra fortsætter flyet til Qingdao i Shandong-provinsen, der forbinder havnebyen ved Det Gule Hav til Lufthansas globale rutenet for første gang.

“Kina er og bliver et af de vigtigste vækstmarkeder for Lufthansa,“ siger John Nielsen, Country Manager for Lufthansa Gruppen i Danmark. “Lufthansa tilbyder et af de bredeste udvalg af flyvemuligheder til Kina blandt europæiske flyselskaber. Med genoptagelsen af vores rute til Shenyang og åbningen af den nye rute til Qingdao understreger vi vores position og tilbyder vores kunder i alt 55 flyvninger om ugen til seks destinationer i Kina.“

Shenyang har en befolkning på 7,2 millioner indbyggere og ligger omkring 700 kilometer fra Beijing. Det er hovedstaden i Liaoning-provinsen, som er et af Kinas største industrielle centre. Den økonomiske struktur i regionen er domineret af automobil- og flyproduktion, samt af kemisk industri og it-sektoren. Byen har også to messecentre, der huser regelmæssige udstillinger og shows. I løbet af de næste par år, som led i en regional udviklingsstrategi, vil Shenyang og syv større byer i det omkringliggende område blive integreret i Shenyang Metropolitan Area.

Befolkningstallet i Qingdao er på omkring 8,5 mio. Byen har med sin dybvandshavn en afgørende betydning for olieraffinaderier og godstrafik i hele Shandong Halvøen på Kinas østlige kyst. Havnen er den tredjestørste i Kina og niendestørste på verdensplan. Ud over fiskeindustri er de vigtigste industrier tekstil og elektronik, og der er en række store dækproducenter. Qingdao er også en af Kinas mest populære badebyer.

Der flyves på mandage, onsdage og fredage fra Frankfurt via Shenyang tilQingdao og retur på henholdsvis tirsdage, torsdage og lørdage.

Opgiver start afrute til Mexico City

Samtidig med meddelelsen om de to nye destinationer i Kina, har Lufthansa besluttet at lukke den planlagte nye rute fra München til Mexico City, der skulle have været startet op den 26. marts 2012 og være et supplement til 747-ruten fra Frankfurt.

Men der har tilsyneladende ikke været stor nok efterspørgsel i markedet til at det kunne være forsvarligt at indsætte yderligere 150.000 flysæder i den årlige trafik mellem Europa og Mexico. Eller også er det kapacitetsmangel, der endnu engang rammer Lufthansa.

Lufthansa har i hvert fald besluttet ikke at sætte ruten i gang, der således er blevet lukket for bookinger i reservationssystemerne og angiveligt er på vej til at blive fjernet fra fartplanerne.