Lufthansa åbner rute til Tampa

Lufthansa åbner til næste efterår en rute fra Frankfurt til Tampa på Floridas vestkyst. Dermed vil Lufthansa flyve til tre destinationer i den amerikanske solskinsstat.

Lufthansa udvider selskabets oversøiske rutenet, når det fra den 25. september næste år bliver muligt at flyve direkte fra Frankfurt til Tampa i Florida.

Dermed skriver Lufthansa historie, idet det er første gang, at de tyske flyselskab vil flyve til Tampa, der ligger i det vestlige Florida ud til Den Mexicanske Golf. Alene området omfattende Tampa, St. Petersburg og Clearwater har et befolkningsunderlag på omkring tre mio. indbyggere.

Den nye rute til Tampa vil blive opereret fem gange i sommerhalvåret og fire gange om vinteren. Der flyves med Airbus A340-300 fly med plads til 298 passagerer, hvoraf 18 er på Business Class, mens der er 19 sæder på Premium Economy samt 261 i Economy Class.

“Det glæder os, at vores passagerer inden længe vil få mulighed for at flyve non-stop til Floridas vestkyst på flyvningerne til Tampa, der er vores nye destination i USA. Vi forventer, at denne nye rute vil skabe en enorm interesse og efterspørgsel, specielt fra fritidsrejsende,“ siger Karl Ulrich Garnadt, der er koncernchef hos Lufthansa.

Kun tre europæiske ruter til Tampa
Lufthansa vil flyve til Tampa på alle ugens dage med undtagelse af onsdag og torsdag. Den 7.721 kilometer lange flyvetur fra Frankfurt til Tampa tilbagelægges på 10 timer og 50 minutter.

I forvejen betjener British Airways ruten mellem London-Gatwick og Tampa med Boeing 777-fly på en tidtabel med daglige afgange, mens Swiss-selskabet Edelweiss flyver tre gange om ugen fra Zürich til Tampa. Dermed bliver Lufthansa det eneste flyselskab foruden British Airways og Edelweiss, der kan tilbyde flyvninger mellem Europa og Tampa.

Udover de eftertragtede hvide sandstrande kan Tampa-området byde på Busch Gardens, Adventure Island, Florida Aquarium samt oplevelsesparken Legoland.

Udover de kulturelle attraktioner har Tampa også en speciel historie inden for luftfartsområdet. Verdens første kommercielle flyvning fandt sted den 1. januar 1914, da et fly fra St. Petersburg-Tampa Airboat Linegennemførte turen mellem St. Petersburg og Tampa på 23 minutter med en vandflyver. En tur, der dengang tog to timer at tilbagelægge med hjuldamper og ikke mindre end 20 timer i en bil.

Det historiske Benoist XIV-fly er i dag udstillet i Tampa International Airport, der hvert år håndterer op imod 17 mio. passagerer.