Lufthansa ansætter kundechef til Jylland

Lufthansa har valgt at ansætte Christian Zacho som Key Account Manager med base i Jylland. Det skal styrke synligheden og bidrage til at kunne sælge en øget kapacitet på 70 procent på Billund-Frankfurt ruten.

Den 43-årige Christian Zacho tiltræder den 1. november som Key Account Manager for Lufthansa Group i Danmark. Christian Zacho får base i Jylland og vil få ansvaret for de jyske kunder.

Det sker samtidig med, at Lufthansa opgraderer til Boeing 737-500 fly på samtlige fire daglige afgange mellem Billund og Frankfurt, hvilket øger sædekapaciteten med omkring 70 procent.

“Jylland er et vigtigt marked for os, hvor vi oplever en stigende efterspørgsel fra vores kunder. Derfor styrker vi yderligere vores synlighed i Jylland med ansættelsen af Christian Zacho som Key Account Manager med base i Jylland,“ siger Morten Balk, der er landechef for Lufthansa i Danmark.

Christian Zacho er et særdeles kendt ansigt i rejsebranchen. Han kommer senest fra en stilling som Key Account Manager hos biludlejningsselskabet Avis Budget Group, hvor han har haft ansættelse i næsten fem år. Før den tid var der næsten syv års ansættelse i SAS som blandt andet salgskonsulent. Med i CV´et er også to års ansættelse som prischef hos Jysk Rejsebureau og fire år som rejserådgiver hos Carlson Wagonlit Travel.

”Jeg kan bidrage med en vestdansk tilstedeværelse og attention på de vigtige corporate-kunder og erhvevsrejsebureauerne,“ siger Christian Zacho om sit fremtidige virke hos Lufthansa. Han afslører samtidig, at han mestrer det tyske sprog bedre end de fleste, idet han har en tysk mor, hvilket har betydet at samtlige barndommens ferier blev tilbragt i det tyske.

Christian Zacho får base fra sit hjem i Mårslet udenfor Aarhus. Netop i Aarhus havde Lufthansa for en del år siden sit eget jyske repræsentationskontor med seks ansatte på henholdsvis Sct. Clemens Torv og sidenhen i H.H. Seedorffs Stræde.

Velvalgt tidspunkt
Med fire daglige afgange med Boeing 737-500 fly fra Billund til Frankfurt bliver der store salgsmæssige udfordringer for Lufthansa i det jyske marked, så tidspunktet er velvalgt med hensyn til at opprioritere synlighed og indsats i markedet vest for Storebælt.

“Ruten fra Billund til Frankfurt er hidtil blevet betjent af Lufthansa datterselskab Lufthansa City Line, som flyver med mindre fly. Fremover vil det være Lufthansa Classic, som selv vil flyve på ruten med den større flytype Boeing 737-500. Dette er en meget velkommen ændring for Lufthansas Danmark, og vi glæder os til udfordringen i at få solgt alle sæder,“ siger Morten Balk.

Fra Billund er hovedkonkurrenten KLM, der i vinterhalvåret flyver fire gange dagligt til det store hub i Amsterdam-Schiphol, mens man i sommertrafikprogrammet er oppe på fem daglige afgange. KLM har blandt andet haft mulighed for at vokse på bekostning af manglende kapacitet hos Lufthansa på de mest eftertragtede afgange.