Lufthansa bekræfter kreditkortgebyr

Lufthansa indfører gebyr for betaling med kreditkort ved køb af flyrejser fra Finland, Tyskland, Belgien, Holland, Storbritannien og Schweiz. Det såkaldte Optional Payment Charge (OPC) vil gælde for alle Lufthansa koncernens luftfartsselskaber, og starter i de første markeder allerede 5. september.

Nu skulle det være ganske vist. Lufthansa bekræfter, at man agter at indføre et nyt gebyr for betaling med kreditkort ved køb af flyrejser. Det vil skabe en ekstraordinær på flere hundrede millioner kroner forselskabet hvert år.

Ifølge Lufthansa vil gebyret gælde for alle billetter med afrejse fra seks europæiske lande, uanset hvor billetten er solgt.

Navnet på det nye gebyr er Optional Payment Charge (OPC) og rulles ud på flere markeder fra forskellige datoer, men vil på sigt komme til at gælde for alle Lufthansa-koncernens luftfartsselskaber.

Oprindeligt var det ventet, at gebyret ville være 5 euro men i stedet bliver det nu 50 %højere og lander på 7,5 euro for hver betaling. Det betyder, at kunden skal betale næsten 56 kroner hver gang der bestilles en rejse med et af Lufthansas selskaber.

Det ney gebyr træder i kraft allerede fra 5. september 2011, hvorAustrian Airlines, bmi British Midland International, Brussels Airlines, Lufthansa ogSWISS indfører detnye kreditkortgebyr på7,5 euro for alle billetter der sælges med Finland som oprindelsesland.

Fra 2. november introducerer Lufthansa Gruppen så OPC-gebyret for billetter solgt med afrejse fra Belgien, Tyskland, Storbritannien, Holland og Schweiz.

Det ekstraordinære kreditkortgebyr gælder for alle salgskanaler, men Austrian Airlines forventer dog først at implementere den nye afgift i Finland fra januar 2012.

Lufthansa gør meget ud af at understrege, at selskabet i dag betaler langt størstedelen af omkostningen ved at udbyde kreditbetalingerne. Og det vil man altså ikke længere, også fordi lavprisflyselskaberne allerede har indført gebyret. I denne oversigt glemmer man dog meget belejligt ulempen for luftfartsselskaberne hvis billetterne skulle betales kontant eller med checks.

I praksis vil det nye gebyr også få betydning for syddanske rejsende, der bruger Hamburg Airport. De vil således få denekstra omkostning at mærke.Det nye gebyr kommer dermed oveni den meget omdiskuterede afrejseskat som de tyske myndigheder indførte per 1. januar 2011.

Lufthansa, der blev stiftet i 1926, er et af Europas absolut største luftfartsselskaber og omsatte første halvår af 2011 for næsten 105 milliarder danske kroner, men fik et driftsoverskud på blot 22,3 millioner kroner.Det nye kreditkortgebyr kan nu være med til at hæve denne indtjening i fremtiden.