Lufthansa booster Billund-rute

Lufthansa øger kapaciteten på Billund – Frankfurt med over 70 procent, når selskabet i den kommende vintersæson fast vil bruge Boeing 737-500 fly på de fire daglige flyvninger.

Antallet af frekvenser på Lufthansas rute mellem Billund og Frankfurt vil være uændret med fire daglige returflyvninger på hverdage. Men fra vinterfartplanens ikrafttræden i slutningen af oktober vil kapaciteten alligevel være øget med over 70 procent i forhold til vintersæsonen 2012/2013, som er ved at gå på hæld. Og i forhold til den kommende sommersæson vil forøgelsen være på 41 procent.

Det skyldes, at Lufthansa fra oktober fast vil bruge Boeing 737-500 fly med plads til 120 passagerer på alle de fire daglige flyvninger. I denne vintersæson har Lufthansa primært brugt CRJ-700 jetfly med plads til 70 passagerer. Sommerprogrammet vil være en kombination af to flyvninger med CRJ-700 og to flyvninger med Embraer E190 fly med plads til 100 passagerer.

Dermed følger Lufthansa i fodsporet på KLM, der i den kommende sommer øger den udbudte kapacitet ved at jonglere lidt rundt med de flytyper, som selskabet bruger på sine fem daglige returflyvninger mellem Billund og hollændernes trafikknudepunkt Amsterdam.