Lufthansa erobrede København

Et stort presseopbud og hundredevis af nysgerrige flyentusiaster kunne onsdag morgen opleve verdens største passagerfly ankomme til København. Interessen var så stor, at Kystvejen var ufremkommelig p.g.a. det store antal tilskuere og flyspottere.

Hvis Lufthansa skulle have planer om at gennemføre en endags-charmetur til de tre skandinaviske hovedstæder i forbindelse med en eventuel overtagelse af SAS, så var gårsdagens besøg en vellykket generalprøve. Megajumboen fra Lufthansa nåede forbi København, Stockholm, Helsinki og Oslo, inden kursen blev sat hjemover mod Frankfurt med et kort low-pass over Billund.

Trods en forsinkelse på næsten 25 minutter blev Airbus A380-flyet onsdag morgen modtaget af et medieopbud, der sjældent er set størrei Københavns Lufthavn. Allerede fra kl. 07.15 kunne pressen og indbudte gæster varme op med kaffe og morgenbrød i et særligt indrettet telt i cargo-området, hvor kæmpeflyet skulle parkeres.

I hele lufthavnens cargo-område var nysgerrige ansatte placeret på tage og trapper for at følge med i ankomsten. Og udenfor lufthavnens indhegning langs Kystvejen havde i hundredevis af mennesker taget opstilling for at følge flyet på vej ind til lufthavnen.

Præcis kl. 09.18 satte LH8940 landingshjulene på asfalten i Københavns Lufthavn og markerede dermed det første besøg af verdens største passagerfly. Flyet bar registreringen D-AIMB, og er således levering nr. 2 i række af i alt11 fly af typen Airbus A380 til det tyske luftfartsselskab. Flyet, der besøgte København, er blevetnavngivet “München“, og er officielt blevet indsat i drift den 16. juli.

Det var en storsmilende Lufthansa-chef i Danmark, der kunne tage imod flyet.“Vi er meget glade for og stolte af at få besøg af Lufthansas nyeste produkt. Det er udtryk for, at selskabet har stort fokus på det skandinaviske marked,“ udtalte Country Manager John Nielsen i forbindelse med besøget.

Ombord på flyet var udover besætningen ogsåJürgen Raps, der er Lufthansas chefpilot,koncern-kommunikationsdirektør Aage Dünhaupt samt Lufthansas regionale direktør for Norden, Harro Julius Petersen. De kunne på tæt hold overvære, hvordan Lufthansa charmerede de danske flyentusiaster ved at lade Dannebrogs-flag vejre fra cockpittes vinduer, da flyet kørte ind til standpladsen.

Selvom Lufthansa har præsenteret besøget som led i en en række “trænings-flyvninger“, bar hele arrangementet dog præg af, at der var tale om et massivt PR-fremstød for det tyske luftfartsselskab.

Lufthansa anvender Airbus A380 på ruterne fra Frankfurttil Tokyo og Beijing samt fra 25. oktober også til Johannesburg i Sydafrika.