Lufthansa i gigantsatsning fra ny Berlin-storlufthavn

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa åbner i juni måned næste år 30 nye ruter fra den kommende Berlin Brandenburg-lufthavn. Lufthansa vil stationere i alt 15 Airbus A320-fly i den nye tyske storlufthavn, hvorfra selskabet blandt andet skal betjene fire nye ruter til Norden.

Den sovjetiske blokade af Berlin fra 24. juni 1948til 11. maj 1949 medførte en veritabel luftbro iscenesat af de vestlige allierede fra USA, Storbritannien og Frankrig.

Når Berlin-Brandenburg lufthavnen åbner den 3. juni 2012 bliver der også etableret en egentlig luftbro. Men denne gang går trafikstrømmen den anden vej og med Lufthansa som operatør.

Det tyske luftfartsselskab vil nemlig øge antallet af ruter fra Berlin fra de nuværende 8 til i alt 38, når den nye storlufthavn står klar næste sommer. Dermed signalerer Lufthansa ganske tydeligt, at man ikke vil overlade herredømmet iBerlin-Brandenburg til Air Berlin, der er Tysklands næststørste luftfartsselskab.

Satsningen handler først og fremmest om “punkt-til-punkt“ trafik og skal gennemføres med i alt 15 basefly af typen Airbus A320. Det er en samlet udvidelse med i alt 6 fly fra basen i Berlin. Satsningen forventes at skabe nye jobs til omkring 130 piloter og 200 kabinemedarbejdere.

“Med denne satsning viser vi, at Lufthansa på tyske indenrigsruter og europæiske ruter med en konkurrencedygtig omkostningsstruktur kan være rentable og ikke bange for at konkurrere med lavprisflyselskaberne. Kombinationen af ​​det stærke Lufthansavaremærke med reducerede enhedsomkostninger og betydelige kvalitetsmæssige fordele overfor vores lavpriskonkurrenter fører til succes,“ siger Carsten Spohr, der er chef for Lufthansas passageraktiviteter i Berlin.

Ruter til Norden

Blandt de 30 nye ruter går firetil nordiske destinationer. Det er Bergen, Stockholm, Helsinkiog Reykjavik, der blandt andet er målene for Lufthansas lavprissatsning.

Ruterne til Bergen og Reykjavik bliver lavfrekvente med to ugentlige afgange. Til Helsinki flyves der dagligt, mens Stockholm vil blive betjent med i alt 12 ugentlige afgange.

Men det er ikke alene tyske indenrigsruter og ruter til Europa, der ligger i vækstplanen for Berlin. Destinationer som Beirut og Tel Aviv i Mellemøsten er også en del af den store satsning.

Som en ekstra gimmick og for at understrege Lufthansa kommitment overfor Berlin Brandenburg har man valgt at døbe det næste Airbus A380-fly navnet “Berlin“. Flyet leveres i april måned 2012 og vil blive anvendt på den allerførste Lufthansa-flyvning fra Berlin-Brandenburg søndag den 3. juni 2012.