Lufthansa i milliardtab

Lufthansa tabte 227 millioner euro i årets første kvartal. Ifølge den tyske luftfartskoncern skyldtes underskuddet færre passagerer, katastrofen i Japan og urolighederne i Nordafrika. Selskabet fastholder dog forventningerne til hele 2011.

En position som et af Europas største og førende luftfartsselskaber er ingen garanti for gode resultater. Det måtte Lufthansa koncernen sande efter årets første tre måneder.

1. kvartal 2011 bød på et samlet driftsunderskud på 227 millioner euro. Det svarer til et tab på 1.693 millioner danske kroner.

Når årsagen til det milliardstore underskud skal findes, peger ledelsen i den tyske luftfartskoncern på færre passagerer, blandt andet som følge afjordskælvs-katastrofen i Japan og de fortsatte politiske uroligheder i Nordafrika.

Samtidig påvirkes resultatet negativt af den hårde vinter i Europa samt meget høje brændstofpriser. Alene olieprisens stigning medførte en ekstra udgift for Lufthansa på 2,2 milliarder kroner i 1. kvartal.

Det samlede underskud efter skat blev på over 500 millioner euro, hvilket dog blandt andet skyldes regnskabstekniske ændringer. Måler man alene på driftsresultatet var underskuddet på 227 millioner euro i 1. kvartal 2011 faktisk en forbedring på 103 millioner euro i forhold til året før.

I 1. kvartal 2011 øgede Lufthansa koncernen sin omsætning med 11,8 % til 6,4 milliarder euro eller knap 48 milliarder danske kroner.

Lufthansa har foretaget store effektiviseringer, hvilket har nedbragt omkostningerne. Selskabet har udvidet sin kapacitet primært via flådefornyelse, men har ikke været i stand til at øge salget tilsvarende.

I Lufthansa Gruppen havde såvel Lufthansa somAustrian, bmi og Germanwings underskud i årets første kvartal, mens SWISS og Lufthansa Cargo præsterede et pænt overskud.

Til trods for usikkerheden fastholder ledelsen i Lufthansa , at man for hele 2011 forventer stigende omsætning og forbedret indtjening i forhold til året før

Lufthansa blev stiftet i 1926 efter en fusion af Deutsche Aero Lloyd og Junkers Luftverkehr og er et af Europas absolut største luftfartsselskaber.