Lufthansa i tæt samarbejde med lavprisflyselskab

Flere og flere lavprisflyselskaber vælger en strategi, der gør dem til en slags hybrid-selskab. Fra den 1. september følger Lufthansa-lavprisflyselskabet Germanwings efter og tilbyder bonuspoint fra Miles & More. I begyndelsen af 2011 vil Lufthansa og Germanwings indgå billetsamarbejde.

Fra den 1. september vil det være muligt for rejsende med det tyske lavprisflyselskab Germanwings at optjene bonuspoint på det populære Miles & More program, som drives af Lufthansa.

Medlemmer af Miles & More vil således kunne optjene op til 1.000 miles på en tysk indenrigsflyvning og op til 1.250 miles på ruter til en af Germanwings´ destinationer i Europa – herunder København.

“Miles & More er det største og mest succesrige bonusprogram for flyrejsende i Europa. Vi er meget stolte af at være en del af programmet, og af at vi nu kan tilbyde vores kunder i hele Europa alle de fordele, som programmet byder på,“ udtaler administrerende direktør Thomas Winkelmann fra Germanwings.

Men det er ikke alene bonus-programmet, at Lufthansa og Germanwings vil samarbejde om. Fra begyndelsen af 2011 forventes næste fase implementeret, hvor det bliver muligt at kombinere flypriser fra begge selskaber. Det betyder, at det på én billet bliver muligt at kombinere rejser frabegge selskaber gennem en såkaldt interlining-aftale.

Selvom Germanwings tilslutter sig Miles & More loyalitetsprogrammet, vil selskabet stadig drive sit eget bonusprogram, der hedder Boomerang Club.

Germanwings er et af de mellemstore lavprisflyselskaber i Europa. Selskabet flyver til omkring 75 destinationer i Europa fra fem tyske baser med i alt 27 Airbus A319-fly. Selskabet etablerede sig på ruten fra Køln til København den 28. marts i år med seks ugentlige afgange.