Kabine i Lufthansa-fly. (Arkivfoto: Lufthansa)

Lufthansa indfører gebyr for sædereservation

Fra den 26. november vil Lufthansa tage gebyr for sædereservation på de billigste billettyper.

De traditionelle netværksflyselskabers forretningsmodel er så presset, at der i stigende grad bliver hentet inspiration hos lavprisflyselskaberne.

Det gælder også hos Lufthansa, der fra den 26. november i år vil opkræve tillæg for sædereservation på de billigste billettyper. Her vil det komme til at koste 10 euro, hvilket svarer til 75 kroner, at bestille sit sæde på forhånd på flyvninger i Europa og på de tyske indenrigsruter. Der er tale om billetter med klassekoderne W, S, T, E og L.

“Passagerer der ikke ønsker at betale for forudbestilling af sæde kan stadig frit vælge sit eget sæde, når der åbnes for online check-in de sædvanlige 23 timer før afgang,“ hedder det i en kommentar fra det tyske flyselskab.

Udover at kunne bestille sit favoritsæde på forhånd vil Lufthansa blokere for frit valg af de sæder i kabinen, hvor der er bedst med benplads. Det gælder primært rækkerne ved nødudgangene. Sæderne på disse rækker vil fremover kunne købes for 20 euro (150 kroner) på europæiske strækninger og 60 euro (450 kroner) på de interkontinentale flyvninger.

Lufthansa-kunder, der har HON Circle og Senator Miles & More-medlemskort, vil være undtaget for gebyrerne.

Amadeus-rejsebureauer kommer først
Sædereservationerne vil i første omgang kunne foretages gennem rejsebureauer, Lufthansa Service Center samt ved billetskrankerne i lufthavnene, men fra foråret 2014 lover Lufthansa at disse ydelser også vil være tilgængelige via selskabets website.

Det er i første omgang kun rejsebureauer med adgang til GDS-systemet Amadeus, der selv vil kunne bestille betalingsbare sædereservationer. I løbet af december følger GDS-systemet Travelport efter, mens øvrige GDS-systemer vil få funktionen implementeret i løbet af 2014.