Hurtig adgang for indenrigsrejsende i München. Foto: Lufthansa.

Lufthansa indgår lang overenskomst

Fagforeningen Verdi, der repræsenterer 28.000 Lufthansa-ansatte, har indgået ny overenskomst med det store tyske flyselskab.

Lufthansa og fagforeningen Verdi har indgået en længere varende kollektiv overenskomst for fagforeningens 28.000 medlemmer, der er beskæftiget som jordpersonale i Lufthansa, Lufthansa Cargo, Lufthansa Technik og LSG Sky Chefs.

Den nye overenskomst giver lønstigninger på op til seks procent og har en løbetid på 33 måneder – fra 1. januar 2018 til udgangen af september 2020.

Der er tale om lønstigninger i to omgange, hver på tre procent. Den første stigning gælder fra 1. februar 2018 og den anden fra 1. maj 2019. Den anden lønstigning på tre procent er dog gjort afhængig af selskabets justerede EBIT margen, men vil under alle omstændigheder udløse en lønstigning på 1,8 procent.

Også fred med piloterne
Chefen for Lufthansa HR & legal affairs Bettina Volkens: “Med denne variable model, tager vi udviklingen i den økonomiske situation i vores individuelle forretningssegmenter med i vores beregninger og har på denne måde kunnet sikre forhandlingsfred for alle større medarbejdergrupper hos Lufthansa i Tyskland”.

Den 11. oktober sidste år nåede Lufthansa, Lufthansa Cargo og Germanwings til enighed med piloternes sammenslutning, Vereinigung Cockpit, om en ny aftale om de tilbageværende problemer i samarbejdet. I perioden fra 2014 til 2017 var der 14 pilotstrejker, som kostede den tyske flykoncern omkring 500 millioner Euro.

Verdis medlemmer har i flere tilfælde nedlagt arbejdet på grund af manglende overenskomst. Det har typisk været punktstrejker, som for eksempel i Berlins lufthavne sammenfaldende med den store rejsemesse ITB Berlin i marts 2017.

Relaterede artikler:

Strejke i Berlin-lufthavne rammer danske rejsende

Lufthansa overtager 81 fly og 3.000 airberlin-ansatte

Ikke flere pilotstrejker i Lufthansa