Lufthansa-kaptajn fik hjælp fra passager

Et pludseligt sygdomstilfælde hos andenpiloten om bord på et Lufthansa Boeing 747-fly fra New York til Frankfurt blev løst ved, at en passager, der er ansat som pilot i et andet flyselskab, tog plads i cockpittet under resten af flyvningen.

Hvis der opstår alvorlige sygdomstilfælde undervejs på en flyvning, kan der ofte være brug for, at kabinepersonalet hos passagererne forhører sig, om der er en læge om bord på flyet.

I mandags var det i stedet en pilot, der var brug for, da en af to piloter i cockpittet på et Lufthansa Boeing 747-400 fly på vej fra New York-Newark til Frankfurt pludselig blev syg med migrænelignende smerter i hovedet.

På det tidspunkt befandt flyet sigmed 264 passagerer om bord over Atlanterhavet. Kaptajnen valgte at fortsætte direkte til Dublin, hvor flyet landede nogle timer senere. Ved ankomsten blev andenpiloten hentet af en ambulance og kørt til det lokale hospital til undersøgelse.

Fik hjælp fra passager
Lufthansa har sidenhen bekræftet, at kaptajnen i cockpittet fik hjælp fra en flykaptajn fra et andet selskab der tilfældigvis var blandt passagererne. Denne flykaptajn var uddannet til at flyve Boeing 767-fly, men tilbød frivilligt at tage plads i cockpittet for at assistere under resten af atlantflyvningen til Dublin, skriver Aviation Herald.

Før passagererne på LH403 kunne fortsætte rejsen mod Frankfurt, måtte man vente på et ny besætning, der skulle flyves op fra Tyskland. Flyet ankom efterfølgende med otte timers forsinkelsetil Frankfurt.

Der er 3.851 miles på flyvestrækningen mellem New York og Frankfurt. Hos Lufthansa benytter man sig først af tre piloter i cockpittet ved flyvninger på over 4.100 miles.