Lufthansa klar med femte Frankfurt-afgang

Lufthansa udvider kapaciteten på ruten mellem CPH og Frankfurt med 34 procent på trods af passagertilbagegang.

Fra sommerfartplanens start sætter Lufthansa en ekstra frekvens ind på ruten mellem København og Frankfurt. Fra den 30. marts vil Lufthansa således flyve fem gange dagligt mellem København og Frankfurt med gode forbindelser videre til mere end 200 Lufthansa-destinationer i hele verden. Den nye forbindelse vil blive befløjet med Airbus A320, som vil lette fra Københavns Lufthavn kl. 12.20 alle ugens dage.

Med denne opgradering øges sædeudbuddet med 34 procent i forhold til sommerfartplanen sidste år. Frankfurt er ellers den destination på Københavns Lufthavns top 10, der måned efter måned oplever den største tilbagegang i antallet af passagerer. Ruten er det seneste år kontinuerligt rutsjet ned af top10-listen og blev fornylig overhalet af Berlin, der til gengæld buldrer frem.

Hver for sig
De fem daglige afgange bringer Lufthansa op på siden af SAS, der også flyver fem gange dagligt på ruten mellem den danske hovedstad og Tysklands finansielle hovedstad.

Sidste år opsagde Lufthansa et mangeårigt joint-venture med SAS, som blandt andet handlede om at samarbejde om og koordinere betjeningen af ruterne mellem Skandinavien og Tyskland. At Lufthansa nu vælger at øge sin egen kapacitet på ruten kan tolkes som et signal om, at selskaberne nu står mere hver for sig og at Lufthansa betragter ruten fra Frankfurt til København som enhver anden rute med SAS som en konkurrent på linje med andre konkurrenter.

342 ugentlige flyvninger
Samtidig med oprustningen i København fastholder Lufthansa det øgede sædeudbud mellem Billund og Frankfurt.

Lufthansa har således fremover i alt 182 ugentlige flyvinger til og fra Danmark. Ser man udover hele Lufthansa-gruppen, så er tallet endnu større. Således tilbyder Austrian Airlines 56 ugentlige flyvninger frem og tilbage mellem København og Wien, SWISS 40 ugentlige flyvninger mellem København og Zürich og 12 ugentlige flyvninger til og fra Geneve. Endelig har Brussels Airlines 52 ugentlige flyvninger til og fra Bruxelles.

Tilsammen tilbyder Lufthansa Group 342 ugentlige flyvninger til og fra sine knudepunkter i Europa med forbindelser videre til hele verden.