Lufthansa lukker Kina-rute

Med virkning fra den 26. marts 2012 har Lufthansa valgt at lukke selskabets rute mellem Frankfurt og den sydkinesiske by Guangzhou. Dermed reducerer Lufthansa antallet af Kina-fastlandsruter til blot tre.

Iløbet af2012 kan man flyve direkte fra Europatil to nye kinesiske destinationer. Finnair åbner en rute fra Helsinki til Chongqing, mens Air France vil flyve direkte fra Paris til Wuhan.

Lufthansa går tilsyneladende den anden vej. Fra 26. marts 2012 lukker det tyske luftfartsselskab ruten mellem Frankfurt og Guangzhou.

Ruten har i dag tre ugentlige afgange, men non-stop ruten blev oprindeligt etablereti slutningen af marts 2005 som en daglig rute.Året før havde Lufthansa åbnet med flyvninger til Guangzhoumed et stop i Shanghai.

Lufthansas beslutning er givetvis med baggrund i, at trafikken til og fra Hong Kong i stigende omfang har taget over fra Guangzhou. Der er blot 175 kilometer mellem Guangzhou og Hong Kong.

Lufthansa tilbyder fra sommertrafikprogrammet 2012 således kun ruter til Beijing, Nanjing ogShanghai på det kinsiske fastland samt til Hong Kong og Taipei. Tidligere havde Lufthansa også en rute til Shenyang i det nordøstlige Kina.

Når Lufthansa lukker Guangzhou-ruten vil der kun være to muligheder tilbage for at flyve direkte mellem Europa og Guangzhou. Det er henholdsvis Turkish Airlines via Istanbul og China Southern Airlines i samarbejde med KLM via Amsterdam.