Airbus A340-600 fra Lufthansa.

Lufthansa lukker rute til Vietnam

Fra slutningen af marts måned vil Lufthansa ikke længere flyve til Ho Chi Minh City i Vietnam. I stedet åbner selskabet en onestop-rute fra Frankfurt til en anden destination i Asien.

Vietnam er et land i rivende udvikling, hvor de økonomiske vækstrater årligt ligger omkring syv procent. Alligevel er der ingen europæiske flyselskaber, der flyver direkte til hovedstaden Hanoi med undtagelse af Finnair i få måneder i løbet af sommeren.

Derimod har der indtil nu været treeuropæiske flyselskaber, der har betjent Ho Chi Minh City (tidligere Saigon, red.), der er Vietnams største by. Men fra den 30. marts indsnævres dette til to flyselskaber.

Det sker samtidig med, at Lufthansa lukker sin rute fra Frankfurt via Bangkok til Ho Chi Minh City. I dag betjenes ruten tre gange om ugen med Airbus A340-600 fly. Når Lufthansa trækker sig fra ruten, vil passagererne i stedet for blive tilbudt at rejse til Bangkok og derfra videre med Star Alliance-parterne Thai Airways.

Fra sommertrafikprogrammet vil Turkish Airlines og Air France således være de eneste flyselskaber, der vil flyve direkte fra Europa til Ho Chi Minh City. Derimod kan man flyve direkte fra flere europæiske gateways med Vietnam Airlines eller via Bangkok med Thai Airways.

Ny onestop-rute til Jakarta
Samtidig med lukningen af Ho Chi Minh-ruten vil Lufthansa i stedet flyve til Jakarta, der er hovedstad i Indonesien. Denne rute vil dog blive opereret via Kuala Lumpur i Malaysia, hvortil det tyske flyselskab i dag flyver fire gange om ugen. Når ruten forlænges til Jakarta bliver der i alt fem ugentlige afgange med Airbus A340-600 fly.

Flyet vil være indrettet i en treklasses-version med 270 sæder i Economy, 48 i Business Class og otte sæder på First Class.

I dag er KLM det eneste europæiske selskab, der flyver til Jakarta. Det sker med en daglig forbindelse fra Amsterdam via Kuala Lumpur opereret med Boeing 777-200 fly.

Rejsende der ikke ønsker at benytte de europæiske flyselskabers onestop-ruter via Kuala Lumpur kan eksempelvis vælge at rejse via Singapore med Singapore Airlines eller via Bangkok med Thai Airways.