Lufthansa må igen udsætte daglig A380 til Beijing

Lufthansa må nu for 3. gang udsætte opstarten af den daglige Airbus A380-service fra Frankfurt til Beijing. Nu er den daglige service planlagt til at finde sted fra 19. november, men Lufthansa venter stadig på de endelige godkendelser fra de kinesiske lufthavnsmyndigheder i Beijing Capital Airport.

Beijing Capital International Airport har problemer med at håndtere Airbus A380-flyene. Siden 1. august har Emirates opereret mellem Dubai og Beijing og har foreløbig en midlertidig tilladelse indtil 31. oktober 2010.

Det er håndteringsmæssige problemer omkring handling, der indtil videre har betydet, at Lufthansa ikke har kunnet starte sin daglige A380-operation til Beijing som planlagt.

Oprindeligt skulle Lufthansa fra 25. august hve opereret tre gange ugentligt fra Frankfurttil Beijing, mens der fra slutningen af oktober skulle opgraderes til daglige afgange på ruten.

Første afgang fra Frankfurt til Beijing kom dog ikke afsted før den 1. september – og i første omgangvar der kun én Airbus A380-afgang pr. uge mod oprindeligt tre afgange. Lufthansa udsendte på åbningsdagen for Frankfurt-Beijing flyvningen en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at servicen ville blive gradvist opgraderet i løbet af efteråret i tæt samarbejde med de kinesiske lufthavnsmyndigheder.

Nu er den daglig betjening af ruten med A380-flyet udsat til 19. november (ved seneste udsættelse var datoen10. november), hvilket er 3. udsættelse siden annonceringen af de daglige flyvninger med kæmpeflyet.

Der er ingen tvivl om, at det ikke bekommer det tyske luftfartsselskab vel, at den seneste nylevering døbt “Peking“ endnu ikke kan sættes i fast rutefart til den kinesiske hovedstad.

NårAirbus A380-flyet kommertil at betjene Beijingpå daglig basis, vil LH720afgå fra Frankfurt kl. 17.15 med ankomst i Bejing kl. 09.30 næste dag lokal tid. Returrejsen til Frankfurt med LH721finder stedkl. 11.30 med ankomst samme dag i Frankfurt kl. 14.50.

Foto: Lufthansa har været nødt til endnu engang at udsætte de daglige afgange med Airbus A380 Beijing.