München Lufthavn i den sydtyske delstat Bayern. Foto: München Lufthavn

Lufthansa øger sin Asien-trafik fra München

Lufthansa åbner næste sommer to nye langdistanceruter fra München til Asien. München skal fremover være selskabets hub for Asien-trafik.

Lufthansa åbner i sommeren 2019 ny rute fra München til Bangkok, og samtidig bliver selskabets rute til Osaka flyttet fra Frankfurt til München.

Lufthansa øger dermed yderligere sin trafik i München lufthavn, som selskabet har besluttet at udvikle til et hub for Lufthansa-ruterne til Asien.

Fem A380ere flyttet til München
Lufthansa overførte i sommers fem af sine Airbus A380-fly fra Frankfurt lufthavn til München, og det har ifølge selskabet været en “rungende succes”. Lufthansa overvejer på den baggrund at flytte yderligere et antal A380’ere fra Frankfurt til München i 2020.

Foruden de nye forbindelser til Bangkok og Osaka vil Lufthansa i sommeren 2019 også øge antallet af afgange på ruterne fra München til Seoul og Singapore. Hvilke fly Lufthansa vil benytte på de nye Asien-ruter fra München, vil først blive offentliggjort i løbet af oktober, når de nye ruter kommer op i bookingsystemerne.

For at understøtte Asien-trafikken fra München vil Lufthansa endvidere flytte tre Airbus A320-fly fra Frankfurt til München for at få større kapacitet på en række af de europæiske ruter, der føder passagerer ind til Asien-ruterne. Til gengæld vil tre München-baserede Bombardier CRJ900 bliver flyttet fra München til Frankfurt.

Også nye ruter fra Frankfurt
Frankfurt vil dog fortsat være et væsentligt hub for Lufthansa, og allerede i den kommende vintersæson 2018/19 får Frankfurt fire nye Lufthansa-ruter til Eilat, Agadir, Trieste og Thessaloniki. Til maj næste år får lufthavnen også en ny langdistancerute, når Lufthansa starter en rute til Austin i USA.

Lufthansa-gruppens øvrige hubs er Swiss International Air Lines’ hub i Zürich og Austrian Airlines’ hub i Wien.

”Vores multi-hub system, hvor fire hubs deles om en enkelt centraliseret, kommerciel ledelse, fungerer godt og er vellykket. Det gør det muligt for os at reagere ekstremt hurtigt og fleksibelt på skiftende forhold,” siger Harry Hohmeister, som er en del af direktionen i Deutsche Lufthansa AG og chef for Hub Management.

Harry Hohmeister siger også, at Lufthansa endnu ikke har besluttet, hvilken lufthavn selskabets kommende Boeing 777-9-fly skal placeres.

Lufthansa har bestilt i alt 20 B777-9, og får de første fly af typen i 2020. Hvor de skal placeres, vil man først tage stilling til næste sommer ud fra en analyse af trafikudviklingen i koncernens hubs.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa: Vi sælger flest Premium-billetter

Otte nye Lufthansa-ruter

Stærk vækst for Lufthansa-gruppen