Lufthansa overvejer kreditkortgebyr

Det kan blive dyrere for de tyske forbrugere at rejse med Lufthansa allerede fra november. Den tyske luftfartsgigant overvejer gebyr på kreditkortbetalinger ved booking af flyrejser. Indenrigsrejser i Tyskland kan blive pålagt et gebyr på 37 kroner mens interkontinentale flyvninger vil koste op mod 134 kroner ekstra.

Fra 2. november kan passagerer hos Lufthansa blive mødt med et gebyr hvis de betaler deres rejse med kreditkort.

Ledelsen i Lutfhansa er netop nu ved at evaluere fordele og ulemper ved at indføre et kreditkortgebyr. Det skriver magasinet Air Transport World, der henviser til spekulation i tyske medier.

Og fordelene er umiddelbart til at få øje på, i hvert fald for luftfartsselskabet. Da flere og flere flyrejser bestilles online og betales med netop kreditkort vil denne afgift ramme størstedelen af passagerne. Og der er umiddelbart ingen ekstra omkostninger for Lufthansa forbundet med kreditkortgebyret.

Hvis ledelsen beslutter sig for det vil man implementere en såkaldt “Optional Payment Charge“ i stil med mange lavprisflyselskaber.

I første omgang vil gebyret blive pålagt bookinger foretageti Tyskland og Schweiz og ifølge Lufthansa vil passagerne skulle betale 5 euro ekstra (37,25 kroner) for indenrigsflyvninger,8 euro (59,60 kroner) for flyvninger i Europaog endelig 18 euro (134,08 kroner) for interkontinentale flyvninger.

Realiseres planerne om det ekstraordinære kreditkortgebyr står Lufthansa til en ekstra indtægt på flere hundrede millioner kroner hver år.

Det er endnu ikke endeligt besluttet om man ønsker atindføre gebyret, og om det i givet fald gælder alle medlemmer af Lufthansa Gruppen. Lufthansa, der blev stiftet i 1926, er et af Europas absolut største luftfartsselskaber medLufthansa, Austrian, bmi, Germanwings samt SWISS. En talsmand fra Austrian Airlines har afvist, at dette selskab ønsker at indføre et sådan gebyr i Østrig.

Et gebyr på kreditkortbetalinger vil i givet fald hjælpe Lufthansa til at tjene penge igen. I forrige uge offentliggjorde Lufthansa regnskabet for første halvår af 2011.Lufthansa Gruppen øgede omsætningen med 11,3 % til næsten 105 milliarder danske kroner, men genererede et såre beskedent driftsoverskud på 22,3 millioner kroner.

Og på bundlinjen var det endelige resultat et underskud for årets første 6 måneder på 206 millioner euro. Lufthansa har foretaget store effektiviseringer for at nedbringe omkostningerne, og fastholderat man for hele 2011 vilfå stigende omsætning og en forbedret indtjening i forhold til året før.

Et kreditkortgebyr kan være med til at sikre denne indtjening.