Lufthansa-piloter klar til nye strejker

Torsdag brød forhandlingerne mellem Lufthansa og piloternes fagforening atter sammen, hvilket betyder at nye strejker kan være på vej en af de nærmeste dage.

Med samlet tre strejkeaktioner i august og september måned lykkedes det for Lufthansas piloter for nogle uger siden at tvinge det tyske flyselskab til forhandlingsbordet.

En omfattende strejke, der var varslet til gennemførelse den 15. september, blev afblæst i sidste øjeblik, da Lufthansa fremsendte et nyt udspil til Vereinigung Cockpit, der er piloternes fagforening.

Striden handler om en overgangsordning i forbindelse med nye pensionsregler, hvor piloterne ønsker ensartede vilkår for samtlige piloter.

Men torsdag brød forhandlingerne atter engang sammen, hvorfor nye strejker kan være på vej en af de nærmeste dage.

“Vereinigung Cockpit beklager, at forhandlingerne er brudt sammen. Lufthansas ledelse afviser stadigvæk en kollektiv aftale om overgangsordning til pension og ønsker at opdele piloterne i tre ‘klasser’,“ skriver fagforeningen i en pressemeddelelse.

Beklager overfor passagerer
Vereinigung Cockpit er af den opfattelse, at Lufthansas ledelse ikke er parate til at finde en løsning. Derfor vil konsekvensen af forhandlingssammenbruddet være nye faglige aktioner.

“Vi beklager, at passagererne vil blive ramt af det forhold, at Lufthansas ledelse ikke kan finde en holdbar løsning,“ hedder det fra fagforeningen.

Første strejke fandt sted den 29. august, hvor samtlige piloter hos datterselskabet Germanwings indledte den tidligere række af aktioner. Herefter fulgte en strejke den 5. september, hvor det var samtlige mellemdistanceflyvninger fra Frankfurt, der måtte aflyses i seks timer. Sidste strejke fandt sted den 10. september, da samtlige Lufthansa-flyvninger til og fra München var aflyst i otte timer.