Lufthansa-piloter parate til ny strejke

Forhandlingerne om en ny overenskomst mellem Lufthansa og selskabets piloter er endnu engang brudt sammen. Nye strejker kan være på vej i de kommende uger.

I begyndelsen af april måned måtte Lufthansa aflyse omkring 3.800 flyafgange i forbindelse med en strejke blandt selskabets piloter organiseret i fagforeningen Vereinigung Cockpit (VC). Det medførte et omfattende flykaos, hvor 425.000 passagerer kom i klemme.

Strejken fandt sin afslutning, da Lufthansa indvilligede i at sætte sig til forhandlingsbordet igen sammen med en mediator som konfliktmægler. Men nu er forhandlingerne endegyldigt brudt sammen.

“Selvom arbejdsgiversiden har opsagt vores overenskomst og stillet flere krav, har vi vist vilje til at forsøge at forhandle os frem til en kompromisløsning. Men for at nå frem til et forhandlingsresultat, skal begge sider af bordet arbejde for det. Vi vil nu forsvare os selv, mod de direkte nedskæringer, som der planlægges,“ siger Ilja Schulz, der er formand for de tyske piloter i fagforeningen VC.

Datoer vil blive offentliggjort
En eventuel strejke kan således bryde ud i løbet af de kommende uger, men VC fastslår dog, at datoerne vil blive meldt ud i offentligheden, før en eventuel strejke bliver en realitet.

Ved en urafstemning i marts måned i år pegede 99,1 procent af de afgivne stemmer på kollektive kampskridt omfattende piloterne i Lufthansa, Lufthansa Cargo samt Germanwings.

“Vi beklager enhver ulejlighed, det vil medføre for Lufthansa kunder. Lufthansas ledelse kan afværge situationen ved at sende passende signaler til VC på et hvilket som helst tidspunkt,“ hedder det i en erklæring fra Vereinigung Cockpit.