Airbus A340-600 fra Lufthansa.

Lufthansa prøver igen med Mexico City

Der er tilsyneladede mangel på fly hos Lufthansa. Først annoncerede selskabet opstart af en rute fra München til Mexico City den 26. marts 2012, og sidenhen blev ruteåbningen aflyst. Nu forsøger Lufthansa igen med start den 28. oktober og endnu flere afgange på ruten.

I midten af september måned indledte Lufthansa salget af billetter til en ny rute fra München til Mexico City med opstart den 26. marts 2012.

Ruten skulle opereres med en Airbus A340-600 med 5 ugentlige afgange og supplere den eksisterende rute fra Frankfurt til Mexico City, der beflyves dagligt med et fly af typen Boeing 747-400.

Blot to måneder senere måtte Lufthansa opgive planerne for den nye Mexico-rute fra München, angiveligt på grund af mangel på fly. Problemerne omkring flykapacitet i kombination med svigtende efterspørgsel har også været årsag til, at Lufthansa i 2012 vælger at lukke interkontinentale ruter til Calgary, Guangzhou og Kolkata.

Dagligt fra München til Mexico

Men Lufthansa har ikke opgivet planerne om ruten fra München til Mexico City. I slutningen af december måned blev salget genåbnet på ruten, men denne gang med opstart den 28. oktober 2012.

Ogi stedet for 5 ugentlige afgange, bliver der daglig forbindelse fra den sydtyske storlufthavn til Mexico. Der flyves hver aften kl. 22.00 fra München med ankomst i Mexico City kl. 04.30 den følgende dag. Returflyvningen sker kl. 10.45 med ankomst i München den efterfølgende dag kl. 05.05.

Det vil være en Airbus A340-600 med 306 sæder, der skal betjene den nye rute. Flyet vil være indrettet i en 3-klasses version med henholdsvis First Class (8 sæder), Business Class (60 sæder) og Economy Class (238 sæder).

Med satsningen på den nye rute fraMünchen indsætter Lufthansa op imod220.000 ekstra flysæder årligti trafikken mellem Europa og Mexico.

Største operatører på ruterne mellem Europa og Mexico er henholdsvis Iberia fra Madrid og Air France fra Paris-Charles de Gaulle. Begge selskaber har flere daglige forbindelser fra begge lufthavne. British Airways tilbyder op til 11 ugentlige afgange fra London-Heathrow til Mexico City.