Lufthansa A330-300.

Lufthansa reducerer interkontinentale ruter

En omfattende spareplan hos Lufthansa har i 2012 kostet en række interkontinentale ruter livet. Destinationer som Calgary, Guangzhou, Kolkata og snart også Jakarta er gledet ud af fartplanen. Mange langdistanceruter får beskåret 30 procent af kapaciteten i en del af vintertrafikprogrammet.

Den tyske luftfartsgigant Lufthansa har iværksat en spareplan, der skal forbedre selskabets driftsresultat med €1,5 mia., eller ca. 11,2 mia. danske kroner inden udgangen af 2014.

En forbedret bundlinje skal blandt andet være med til at sikre, at Lufthansa har den finansielle styrke til at tage imod de 168 nye bestilte nye fly, der med et samlet prisskilt på ca. 127 mia. kroner skal være leveret inden udgangen af 2018.

Et af midlerne midlernetilat sikre en bedre indtjening er afvikling af tabsgivende ruter. Her fokuserer Lufthansa udover de europæiske ruter også på de interkontinentale flyruter.

Slut med Jakarta
I 2012 har det indtil videre betydet, at Lufthansa har lukket interkontinentale ruter fra Frankfurt til Calgary, Gouangzhou og Kolkata.

Næste i rækken er ruten fra München via Singapore til Jakarta. Denne rute lukker fra den 28. oktober i år. Heruodver rapporteres det, at ruterne fra Frankfurttil Nanjing, Chennai og Bangkok samtidig er sat på observationslisten.

Tidligere på året måtte Lufthansa aflyse en storstilet satning fra Düsseldorf, hvor der var planlagt en ny Tokyo-rute med seks ugentlige afgange fra den 1. juni.

En længe planlagt etablering af en rute fra München til Mexico City har også været igennem en svær tid hos det tyske luftfartsselskab. Den oprindelige opstartsdato var sat til 26. marts i år. Sidenhen blev ruten udsat til 28. oktober, senere hen til 1. februar 2013 og nu igen til 31. marts 2013. En fjerde opstartsdato i løbet af blot 12 måneder ligner ikke den tyske grundighed, som Lufthansa hidtil har været kendt for.

Reduktioner i vintertrafikprogrammet
Som om det ikke skulle være nok, har Lufthansa besluttet af annullere to af syv ugentligefrekvenser på en række interkontinentale ruter i lavsæsonen fra 8. januar til 13. februar 2013.

Det handler blandt om ruterne fra Frankfurt til Abu Dhabi, Muscat, Chennai, Hong Kong, Nagoya, Osaka, Boston, Dallas, Denver,Seattle, Toronto, Vancouver ogRio de Janeiro samt en håndfuldt ruter ud af München.

Det er således op imod 30 procent af den ugentligt udbudte sædekapcitet, der på en række ruter vil forsvinde i en fem ugers periode midt i lavsæsonen.

Lufthansa-spareplanen ‘SCORE’ har således indtil videre sat sine tydelige spor i det interkontinentale rutenetværk. Lufthansas koncernchef Christoph Franz tror dog på, at det tyske luftfartsselskab kommer godt igennem de omfattende tilpasninger.

“Vores mål er at fastholde vores position som nummer ét i Europa og være blandt de førende luftfartsselskaber globalt. Med ‘SCORE’ vil vi styre Lufthansa fra en stærk position ind i en sikker fremtid med en verden af muligheder foran os.“

Læs også:

Lufthansa opgiver japansk satsning