Lufthansa sætter priserne i vejret

Øgede omkostninger til produktforbedringer angives som årsagen til, at Lufthansa pr. 22. juni har valgt at forhøje selskabets priser. Fra Skandinavien kommer der prisstigninger til Europa, USA, Canada og Mexico.

Lufthansa har besluttet at hæve selskabets priser på alle markeder med virkning fra 22. juni.

Fra Skandinavien betyder det konkret, at priserne stiger til destinationer i Europa, USA, Canada og Mexico. Men samtidig med prisforhøjelsen vælger Lufthansa at sænke brændstoftillægget.

Prisændringerne får følgende konsekvens:

Fra Skandinavien til Economy
(RT)
Business
(RT)
First
(RT)
Tyskland (direkte fly)til og med V + 10 EUR
Tyskland (direkte fly) Q og J-klasse + 20 EUR + 20 EUR
Tyskland (ikke direkte ruter) + 20 EUR + 20 EUR
Europa + 20 EUR + 20 EUR
USA, Canada og Mexico + 30 EUR + 60 EUR + 100 EUR

Det vil stort set sige, at returbilletterne til europæiske destinationer har fået en stigning på 150 kr., mens stigningen er på ca. 225 kr. på økonomiklase og 450 kr. på Business Class til destinationerne i USA, Canada og Mexico.

Brændstoftillægget reduceres med 5 EUR (ca. 40 kr.)pr. strækning på interkontinentale flyvninger og 3 EUR (ca. 25 kr.) på tyske indenrigsstrækninger, europæiske flyvninger samt på ruterne til Egypten, Israel, Jordan, Libanon og det nordlige Afrika.

En talsmand fra Lufthansa angiver ifølge BTNonline.com, at prisstigningerne er med baggrund i de investeringer, som Lufthansa har foretaget for at forbedre kundeproduktet. Det har fået flere flere medier til at spekulere i, at regningen for de nye Airbus A380-fly nu skal betales gennem globale prisforhøjelser hos det tyske luftfartsselskab.