Lufthansa sætter sig tungt på Danmark

Med beslutningen om at åbne en rute fra Aalborg til Frankfurt øger Lufthansa tilstedeværelsen i det danske marked. I det kommende sommertrafikprogram til sædeudbuddet være 12 procent større end i dag.

Lufthansa er i stigende grad en dominerende aktør på det danske marked. I Københavns Lufthavn er Lufthansa det fjerdestørste flyselskab, og i lufthavnene i Billund og Aalborg vil Lufthansa i fremtiden få en stor betydning.

Det blev blandt andet understreget, da Lufthansa i går kunne offentliggøre beslutningen om at etablere en rute fra Aalborg til Frankfurt med to daglige afgange. Ruten åbner den 30. marts næste år og giver adgang til Lufthansa globale netværk med flere end 200 destinationer.

Fra Aalborg flyves der med fly af typen CRJ900, der har plads til 75 passagerer fordelt på Business Class og Economy Class. Den offentliggjorte fartplan ser således ud:

Fra Aalborg til Frankfurt
LH845 Aalborg – Frankfurt 10:35 – 12:15
LH847 Aalborg – Frankfurt 18:15 – 19:55

Fra Frankfurt til Aalborg
LH844 Frankfurt – Aalborg 08.15 – 09:55
LH846Frankfurt – Aalborg 15:55 – 17:35

210 ugentlige flyvninger
Med den nye rute fra Aalborg vil Lufthansa i det kommende sommertrafikprogram øge sædeudbuddet med 12 procent via samlet 210 ugentlige flyvninger til og fra Danmark.

Fra København flyver Lufthansa fem gange dagligt til Frankfurt og fire gange dagligt til München. Fra Billund flyves der fire gange dagligt til Frankfurt, og samtidig har Lufthansa stadig overvejelser om at etablere en rute fra Billund til München. Ruten har været på tegnebrættet længe, men flykapaciteten bliver nu i første omgang benyttet på Aalborg-ruten.

”Vi glæder os meget til at styrke vores udbud og synlighed i Vestdanmark og til snart at kunne byde vores midt- og nordjyske kunder velkommen om bord fra Aalborg.Aalborg er et rigtig godt supplement til vores øvrige ruter i Danmark og giver gode forbindelser til det store rutenet i Europa og resten af verden,“ siger landechef Morten Balk fra Lufthansa i Danmark.

Flyafgangene passer godt til europæiske destinationer som Barcelona, Istanbul, Nice og Prag, mens oversøiske destinationer som Dubai, Johannesborg, Mexico City, Hong Kong, Singapore og Tokyo bliver mere tilgængelige fra Nordjylland.

“Region Nordjylland har et godt kundeunderlag med flere store virksomheder indenfor blandt andet medicinalindustrien, telekommunikation samt Aalborg Universitet, som vi glæder os meget til at styrke samarbejdet med”, understreger Morten Balk.

80.000 nye passagerer årligt

I 2013 rejste 315.207 passagerer på udenrigsruterne fra Aalborg Lufthavn. Med Lufthansas entré i lufthavnen ventes passagertallet på udenrigsruterne at stige med omkring 80.000 årligt. Dermed er der udsigt til, at Lufthansa kan løfte udenrigstrafikken med 25 procent.

Hos Aalborg Lufthavn er der derfor ikke uventet stor begejstring over den nye Lufthansa-rute.

”I bestræbelserne på at gøre Aalborg Lufthavn mere international og servicere såvel erhvervslivet som fritidsrejsende bedst muligt, ser vi meget frem til at byde Lufthansa velkommen. To daglige afgange til Frankfurt styrker i høj grad mulighederne for effektivt at komme ud i verden fra Aalborg Lufthavn”, udtaler en jublende glad direktør, Søren Svendsen, fra Aalborg Lufthavn.