Lufthansa sender charterfly til Skandinavien

I lighed med sidste år vil Lufthansa i højsæsonen sende charterfly afsted fra Hamborg til to svenske lufthavne.

Når forretningsfolkene holder ferie, tager flyselskaberne kapacitet ud af den ordinære rutefartplan for bedre at kunne møde eftersørgslen i markedet.

I stedet bliver denne kapacitet anvendt til charteropgaver for en lang række touroperatører, der gerne vil sende nordeuropæere sydpå til sol og varme.

Der er også nogle, der vælger at rejse nordpå. Derfor gennemfører Lufthansa i lighed med sidste år charterflyvninger fra Hamburg Airport til henholdsvis Jönköping i Småland og Umeå i Norrland.

Der flyves i en 10 ugers periode indtil udgangen af august måned. Til operationen benyttes CRJ900-fly med plads til 78 passagerer.

Hver lørdag kl. 11.00 sætter Lufthansa rutenummer LH9828 kursen mod Jönköping, hvorfra der returneres kl. 12.50 med ankomst i Hamborg kl. 13.55. For rejsende til Umeå afgår LH9826 fra Hamborg kl. 12.35 med ankomst kl. 14.45 i Umeå. Returejsen foregår kl. 15.20 med ankomst i Hamborg kl. 17.30.

I det skandinaviske marked ser man også SAS flyve charter for de store rejsearrangører i sommermånederne, og i Billund Lufthavn får man eksempelvis tre gange om ugen besøg af et fly fra Finnair med chartergæster fra Helsinki.