Lufthansa-fly i Frankfurt Lufthavn. (Foto: Frankfurt Airport)

Lufthansa sendte tomme fly på vingerne

En politiaktion i Frankfurt Lufthavn medførte massive forsinkelser og aflysninger, og flere Lufthansa-fly måtte sendes i luften uden passagerer.

På de mest travle dage om sommeren rejser omkring 140.000 Lufthansa-passagerer gennem Frankfurt Lufthavn, der er Europas fjerdestørste.

Tirsdag opstod der regulært kaos i den tyske storlufthavn, da det ved et fejl lykkedes for flere personer at komme ind i lufthavnens transitområde uden forinden at være undersøgt i sikkerhedskontrollen. Derfor besluttede politet ved 12-tiden at evakuere finger A og Z i lufthavnens Terminal 1.

Omkring to og en halv time senere blev disse områder i lufthavnen atter åbnet, efter at det var sikret, at samtlige passagerer var “rene” og således havde gennemgået den vanlige sikkerhedskontrol.

Tomme fly
Den store politiaktion skabte massive forsinkelser og aflysninger, og værst gik det ud over Lufthansa, der er lufthavnens største operatør. 

Da det ikke var tilladt at tage passagerer ombord på flyene i den periode, hvor politiaktionen stod på, var Lufthansa nødt til at sende flyene på vingerne uden passagerer, da fly og besætninger skulle planmæssigt til lufthavnene rundt omkring i Europa så hurtigt som muligt for at undgå, at hele trafikprogrammet væltede.

Det betød, at omkring 7.000 Lufthansa-passagerer blev påvirket af aflysningerne, meddeler det tyske Star Alliance-selskab. Som en forholdsregel nåede Lufthansa at reservere 4.000 hotelværelser i Frankfurt for at kunne indkvartere eventuelle strandede passagerer, men sent tirsdag aften var trafikken på vej til at blive normaliseret.

Det er ikke mere end 10 dage siden, at en kvinde slap gennem sikkerhedskontrollen i München Lufthavn uden at blive undersøgt. Det resulterede også i kaos og omkring 200 aflyste flyafgange, indtil lufthavnen atter blev klar til at sende passagererne ud i flyene.

 

Relaterede artikler:

”Uren” passager skabte kaos i europæisk storlufthavn