Foto: Gerhard Linnekogel

Lufthansa sløjfer First Class på udvalgte München-ruter

I løbet af efteråret vil Lufthansa begynde udfasningen af First Class på selskabets ruter fra München. Fra midten af 2017 vil der kun være First Class på flyvninger fra Frankfurt.

På en række af Lufthansas langdistancefly er der forrest i kabinen otte sæder i First Class-sektionen. Men noget kunne tyde på, at efterspørgslen efter førsteklassesproduktet er faldende, da Lufthansa er på vej til at fjerne den eksklusive klasse på ruterne fra München.

Det tyske flyselskabs Airbus A330-300 fly er baseret i München og er i dag indrettet i en fireklasses-konfiguration med otte sæder på First, 42 på Business, 21 på Premium Economy samt 145 på Economy Class. Men fra den 21. september vil First Class være fjernet på Delhi-ruten, og i løbet af vintertrafikprogrammet forsvinder First også på ruterne til Charlotte, Montreal, Mumbai, Teheran, Boston, Chicago, New York-JFK, Washington samt Miami. Det viser en opgørelse fra Airlineroute.net.

Fra sommertrafikprogrammets start den 26. marts 2017 vil der heller ikke være First Class på ruterne fra München til Denver, Riyadh, Toronto samt Vancouver. I stedet vil A330-flyene være indrettet med 42 Business Class-sæder, 28 Premium Economy samt 185 sæder på Economy Class. Sløjfningen af otte sæder på First Class giver således plads til syv ekstra passagerer i Premium Economy samt hele 20 ekstra i økonomiklassen.

Kun First Class fra Frankfurt
At First Class-produktet er på vej ud fra München-ruterne ses også på det faktum, at de nye A350-900 fly, der debuterer for Lufthansa i januar 2017 vil blive indrettet i en treklasses-konfiguration uden First Class.  Der bliver nemlig 48 sæder i Business Class-sektionen, 21 i Premium Economy samt hele 224 på Economy Class.

Fra midten af 2017 vil der kun være First Class tilbage på ruterne fra Frankfurt betjent af Boeing 747-8 samt Airbus A380-800. Her vil der stadig være otte sæder i førsteklasseskabinen.

Lufthansas First Class-produkt er meget populært blandt det segment, der har de økonomiske muligheder for at rejse eksklusivt. I lufthavnen i Frankfurt bliver rejsende på førsteklasse modtaget af en personlig assistent og kan sidde i First Class-loungen inden man bliver transporteret i limousine ud til flyet. Kabinen byder på to meter lange lie-flat-beds, avancerede IFE-systemer samt udsøgte vine og menuer.

Relaterede artikler:

Lufthansa vil tilbyde helikopter-service

Lufthansa går efter fem stjerner

Fem nye Lufthansa-lounges i Frankfurt Airport